[]

Is gorusmesi / Amerika maas skalasi

Remote (TR'den) bir pozisyon icin Amerikan bir sirketle gorusuyorum, yani Turkiye'de herhangi bir organizasyonlari yok. Sirket de kucuk bir sirket ancak bizim isimiz biraz spesifik oldugu icin gorusmek ve calismak mumkun gorunuyor.

Ben yaklasik 2 senedir yurt disinda oldugumdan TR'deki maaslari tam kestirememekle birlikte sanirim TR'de alabilecegim maas yaklasik 75-100 bin (TL) arasi olur diye tahmin ediyorum.

Sorularim sunlar:

1.Sigorta vb ilave giderleri de katmak gerekirse ben bu adamlara ne rakam soylemeliyim (USD cinsinden) ki local birini degil de beni alsinlar?
2.Detayi ilk gorusmemizde konusmadik (arastiracaklar) ancak ya ben bir sirket kurarim ya da kurmadan ilerlenebilir mi?
3.Genel olarak sureci nasil formuluze etmek dogrudur?

Tesekkurler.

 
(git: 1579374)
Şirketin burada hiçbir operasyonu, tüzel varlığı, Türkiye'yle para alışverişi yoksa ve size ödemeyi TL'ye çevirip göndermek yerine USD olarak yapacaklarsa gelir vergisi muafiyetinden yararlanabilirsiniz. Bunun için şirket KURMAMANIZ gerekir, istiyorsanız siz dışarıdan SGK'ya emeklilik primi yatırırsınız. Konuya hakim bir muhasebeciye danışsanız daha doğru yol gösterir. Ya da Gelir İdaresi'nden görüş alsanız / vergi iletişim merkezine ulaşıp bilgi alsanız en güzeli.

  • kobuzchu kiz  (06.05.24 12:05:47) 
@kobuzchu kiz

O zaman benim onlarin sisteminde bordrolu olarak calisyor gosterilmem gerekiyor sanirim, oyle degil mi? Boylece vergilendirme orada zaten yapiliyor olacak.

Sayet bu sistem kurulursa, dediginiz gibi benim ilaveten SGK ucretini hesaplayip bunu ve yemek giderlerini dahil etmem yeterli olur.
  • va  (06.05.24 12:49:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.