[]

1 aydır İstanbul içerisinde araba kullanan birisi Bursa’ya gidebilir mi?

Kişiye bağlı olduğuyla ilgili yorumlar geleceğini biliyorum ama düşüncelerinizi merak ettim.

10 yıldır ehliyetim var ama araba kullanmıyordum. Daha önceki denemelerimde hep kötüydüm ve trafikte panikliyordum. Tek başıma zaten hiç çıkamıyordum.

Şimdi 1 aydır falan İstanbul içinde araba kullanıyorum hemen hemen her gün. O eski paniğim falan kalmadı, çok daha soğukkanlı ve iyiyim gerçekten trafikte. Ama hız yapmaktan biraz korkuyorum açıkçası. İstanbul’da otobanda en fazla 80’i falan görmüşümdür yani.

Yarın Bursa’ya gitmem lazım ama tek başıma gitsem mi bilmiyorum. Bir yandan zaten 1.5 saatlik yol olduğu için uzun yol sayılmaz ve gidebilirim diye düşünüyorum ama çok hız yapamamam yüzünden otobanda sorun yaşamaktan da korkuyorum.

Ne dersiniz? Sizce bir cesaret tek başıma yola çıkmalı mıyım?

 
çok rahat gidersin. istanbul'dan çıktıktan sonrası kolay zaten. dümdüz yol, sağdan sağdan gidersin.

zaten gittikçe ve alıştıkça o trafiksiz dümdüz yola, istemeden de olsa kendin hızını arttıracaksın. güzel de tecrübe olur.
  • numlock  (06.05.24 09:56:13) 
Hiç sorun olmaz rahat olun. Yapamam edemem gibi sözlerle kendinizi dinlemeyin.

Bursa’nın şehir içi trafiği İstanbul’dan farklı olabilir, bu konuda biraz daha dikkatli olun.

Şehirlerarası yolda siz çoğunlukla sağ şeritten gidersiniz, sizi sollayıp gider başkaları. Kullanacağınız yolda tek şerit varsa arkadan çok selektör yaparlar size, yeri geldiğinde hızlanın. Aracınız 20-30 yaşlarında ve çok bakımsız değilse 80 ile 100 arasında hissedilir fark olmaz şehirarası yolda.

Hızınız yeterliyse ve buna rağmen birileri selektör yapıp yol istiyorsa, mümkünse yol verin değilse hiç bi şey yapmayın, tahrik olmayın, panik yapmayın.
  • biseysorcaktim  (06.05.24 10:16:54) 
çok rahat gidersin.bunu ilk haftasında gebzeye gitmiş biri olarak söylüyorum istanbul trafiğine çıkan her yere gider. zaten yavaş git hızlı gitmek en fazla 5 dakika kazandırır, otobanda hız yapmamaya takılma sağ şeritte takıl milletide hiç kafana takma yol senin araç senin keyif senin, kural olarak otomanda minimum hız sınırı zaen 40 km kimsede bişey diyemez.


  • eja  (06.05.24 10:39:04) 
3 şeritli yollarda en sag yerine orta şeritten gitmek daha saglıklı diye düşünüyorum. yan yola girmek isteyen yandan çıkan araçlar, kamyonların otobüslerin bulunmasından dolayı orta şertitten 90-100 arası hızda gidersen, yan aynalara bakmayı ihmal etmezsen sorunsuz gidersin umarım.


  • liberal  (06.05.24 10:44:44) 
uzun yol tecrübesi farklı bir tecrübedir. siz sakin sakin giderken büyükçe bir araç dibinizden hızla geçebilir, rüzgarı sizi etkileyebilir. sağdan gidersiniz, kamyon arkasına takılırsınız sollamak istersiniz o tecrübeyle zordur vb. 1.5 saatlik yol gözüküyor olmasının sebebi, yasal sınırla (120km/s) gidildiğinde 1.5 saat veya civarı sürmesidir. 3 saati gözden çıkarmanızı öneririm. ayrıca molaları da hesaba katın. nacizane tavsiyem trafikte şaka olmaz, mümkünse bir arkadaşınız size eşlik etsin. siz kullanın. daha rahat olursunuz. kişisel tecrübelerime dayanarak söylüyorum, bursa şoförlerine dikkat edin. fantastik hareketleri olabiliyor. iyi yolculuklar...


  • jeanluc  (06.05.24 11:04:12) 
rahatlıkla gidebilirsin. yavaş yavaş, sağ şeritten değil mümkün olduğunca orta şeritten gitmeye çalış çünkü sağ şeritte otobüsler, kamyonlar vs. ani duruşlar yapabiliyorlar. rotayı yola çıkmadan önce bir kaç kez kafanda tekrar et, önemli sapakları, giriş çıkışları önceden bil ki navigasyonda ilk kez göreceğin bir sapakta tereddüt etmek durumunda kalma. beklenti olarak da söylendiği gibi 1,5 saatlik yol için 3 saat falan koy kendine. stres olursan bir benzinliğe gir yüzünü yıka, çay kahve vs iç.


  • hrskrs  (06.05.24 11:12:02) 
ne fazla yavaş ne fazla hızlı, ortalama bir hızda gidebilirsiniz. zaman konusunu dert etme ama. 2 saat 3 saat olur. acele etmeden git. istanbul trafiği ile başka yerlerin trafiği farklıdır. daha dikkatli olman lazım.


  • paintov  (06.05.24 12:21:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.