[]

İstanbul’da köpek beslemesi için..

Elimde 10 kg kadar paketi açılmış mama var. Bunu ormanda vs besleme yapan bir gruba vermek istiyorum. Bildiğiniz bir isim var mı, kime verebilirim?




 
Ormandaki köpekleri besleyin ki başka hiçbir canlı yaşamasın oralarda.

Köpekleri seviyorsanız barınaklara bağış yapın lütfen.
  • chicha_v2  (05.05.24 18:47:40) 
@chicha ormanda yasayan kopekler ölsün yani??


  • mor oje  (05.05.24 18:48:36 ~ 18:49:11) 
vermeyin lütfen kimseye. evinde bakan birine verin. köpekler insanlara zarar vermesin, beslediğiniz kötücül enerji bi gün size döner. buna inanın.


  • geveze yazar  (05.05.24 18:50:37) 
Yani tartışma haline getirmek istemiyorum muhtemelen silinir ama diğer canlıların köpekler tarafından katledilmesine razıysanız bırakın ormana, yol kenarına, sokağın başına ne diyeyim.

Çoluk çocuğu, yaşlıları parçalamaya başladılar, geçen sene 500 bin kişi kuduz aşısı olmuş, benim hatırladığım iki kişi kuduzdan öldü, yaşadıkları yerler karantinaya alındı.

Kontrolsüz çoğalıyorlar siz vicanınızı rahatlatmak için beslemeye devam edebilirsiniz elbette.
  • chicha_v2  (05.05.24 18:55:35) 
Hayvan dusmanliginiz ve hayvan nefretiniz bu sorunun konusu degil. Baska bir baslikta elbette tartisabilirsiniz.


  • mor oje  (05.05.24 18:57:26) 
En çok siz seviyorsunuz hayvanları tamam :)


  • chicha_v2  (05.05.24 19:02:30) 
@mor oje, o beslediğin hayvanlar insanlara zarar veriyor. katil şempanze travis'in hikayesini izle. önce kendini korumalısın. bunu anlaman için ne yapılması lazım. illa bir hayvan tarafından zarar görmen mi Allah korusun. 5 yaşındaki çocuğun senden tehlikeli bir hayvan istese sen buna izin vermesen hayvan düşmanı mı olursun.


  • geveze yazar  (05.05.24 19:05:53 ~ 19:06:27) 
Türkiye'de kuduz olan insanların ( resmi istatistiklere göre ) 3 kişiden biri büyükbaş hayvanlardan dolayı kuduz olmuş.

Büyükbaşların hepsini yok etmek çözüm olur ... doğru olur.

Çözüm hayvanları yok etmek değil.

Mama bağışlamak için, eğer aracınız varsa, Pendik Tepeören'de İBB Barınağı'na verin.
  • alfired  (05.05.24 19:09:58) 
@chicha en dusunceli sizsiniz tamam tamam :))


  • mor oje  (05.05.24 19:31:41) 
@mor oje, şu kadın mısınız? üslubunuz çok benziyor.
www.youtube.com

  • geveze yazar  (05.05.24 19:50:21) 
Lütfen ormanda (ve sokaklarda) kedi köpek beslemeyin doğal habitatın bozulmasına sebep oluyorsunuz. İyi bir şey yaptğınızı sanıyorsunuz ama istilacı türlerin çoğalıp doğal habitata zarar vermesine aracılık ediyorsunuz. Bu konu Türkiye'de son yıllarda sosyal medyada popularize edildi sokak hayvanları başlı başına bir sorunken en ucuz pr çalışması haline getirildi Kimse hayvan düşmanı değil fakat sokakta sahipsiz hayvan olması ve doğada istilacı türlerin çoğalması ciddi bir sorun. Ayrıca sokak hayvanlarına mama verilmezse ölmezler merak etmeyin. İyi bir şey yapmak istiyorsanız sokak hayanlarının kısırlaştırılmasını sağlayabilirsiniz.

Yaban hayvanlarınıda beslemeyin hatta temas etmeyin evcilleşmelerine ve davranış bozukluklarına sebep oluyorsunuz.
  • doharkoman  (05.05.24 21:00:10) 
ormanda sokakta köpek beslemeyin artık. 3-5 pakete ayırıp çevrenizde evcil hayvanı olan eş dosta dağıtın.


  • beatbox yapan metalci  (06.05.24 00:02:57) 
-ormanda yasayan kopekler ölsün yani??
+ormanda yaşadığına göre size ihtiyacı yok

-ormanda yasayan kopekler ölsün yani??
+ormanda köpeğin işi ne?

-ormanda yasayan kopekler ölsün yani??
+ormanda köpeklerin öldürdüğü hastalık bulaştırdığı karacaların ve diğer canların canı patlıcan mı?

lütfen köpeklerin parazitini yaymayın! ne şehirde ne ormanda kedi köpek beslenmez. çok seviyorsanız alın evinize. sokağımıza dışkılatmayın! bu normal bir şey değil.

ormandaki dışkılar içme sularına kadar karışıyor. şehirdeki havaya karışıyor. park bahçeye karışıyor.

zoonozdan millet şizofreni oluyor, zeka geriliği yaşıyor.
bebeklerin(insan) bağırsaklarına parazitler konuyor. yavrular(insan) gerizekalılıktan tutun iç hastalıklara kadar binbir hastalığa kapılıyor.

umarım anlayacak kadar empati yaparsınız biz insanlarla. insanları da sevebilirsiniz. gerçekten. david burns - iyi hissetmek kitabını şiddetle tavsiye ederim.
  • lambırcek  (06.05.24 04:50:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.