[]

Çakmaklık girişinin wattını artırmak?

300cc bir scooterım var. Çakmaklik girişinde max 15W yaziyor.

Buna gittim 45w hizli sarj özellikli bir adaptor taktim telefonumu sarj edecektim.

Biraz sarj etti kapandi. Dedim adaptor bozuk herhalde, araca taktım, calisiyor.

Aractakinde max 120 watt yaziyor onda sorun yok demek ki.

Ben bu motosikletteki 15watt ı nasil yukseltebilirim aküyü mü değiştirmem lazim? Motor aküleri küçük oluyor ama.

Bir de mesela 30 40 wattlık sis farı var motorda o nasıl calisiyor?

 
Bunun aküyle ilgisi yok. Tesisat ve sigorta 15w vermesi için tasarlanmış. Biraz şarj edip kapandıysa kendini korumaya almış. Sis farına giden hat ve sigorta da 30-40w için tasarlanmış.
Elektrikçinin yapamayacağı bir şey değil aslında ama 15w verdilerse bir sebebi vardır çok kurcalamamak lazım bence.

  • denizgonen  (05.05.24 23:13:05) 
bir tamirciye götürdüm. sigorta yetmemiş atmış dedi. 2amper bağlamışlar oraya stock olarak dedi. onu 7 ampere çıkardı. daha da fazla çıkaramam dedi. tüm motora aküden toplam 30 amper gitmeli en fazla sen düşün dedi daha fazla ayıramam oraya dedi.

kaç volt geliyor peki dedim, 12 volt dedi. tamam dedim döndüm artık çalışıyor ama şunu anlamadım;

stock olarak max 15 watt yazıyordu yani 12v x 2a = 24 watt etmez mi 15 ne alaka?

acaba 1 amperlik mi sigorta vardı?

yani şimdi 12v x 7a = 84 watt a kadar güç çekebilir miyim?
  • ananiyimioguz  (07.05.24 01:50:49) 
sigorta keyfine konmuyor. sigorta tesisatı yani kabloları korur... 2a sigorta ile kullanılacak hattaki kablo sorunsuz 7a taşıyacak kesitte değildir büyük ihtimalle... eritirsin, yakarsın. düzgünce yapılacaksa kablolamanın da daha kalın ve yüksek akım taşıyabilecek kablolarla değişmesi gerekir yoksa riskli iş.


  • konetsu  (07.05.24 07:45:50) 
zaten 7 amperin hepsini kullanmıycam 45w güç verse yeter. yani yarısını kullanınca kurtarıyor gibi. o kadar da toleransı vardır diye ümit ediyorum


  • ananiyimioguz  (07.05.24 10:59:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.