[]

yemeklik zeytinyağını kahvaltıda yemek

www.komilizeytinyagi.com.tr

kahvaltılarda bir senedir komili'nin kahvaltıda yenmeye daha uygun bir zeytinyağından yiyordum (yukarıdaki görseldekilerden biri ama hangisiydi tam dikkat etmedim), bitti o. yakın zamanda da yemekler için kullanmak için yine görseldeki ikinci sıradakini almıştım, komili riviera yani. "kızartmalar ve tencere yemekleri için ideal" yazıyor açıklamasında, ama önceki bitince kahvaltıda da bundan tüketmeye başladım.

çok bilgim yok zeytinyağı konusunda ve denk geldiğim kadarıyla genel olarak komili falan da pek önerilmiyordu zaten de, orayı geçerek soruyorum: kahvaltı için ayrı bir zeytinyağı alasım gelmedi ve bu riviera ile kahvaltıda tüketmek için daha uygun olanlar arasında büyük bir fark oluyor mu (fayda bakımından, veya "riviera'nın kahvaltılık -banarak- tüketimde bir zararı olur mu" bakımından), bunu merak ettim kısacası. bilen varsa, aydınlatırsa çok memnun olurum, çok teşekkürler. (kahvaltı, salata vesaire için kesin bunu al kullan dediğiniz bir marka falan varsa öyle tavsiyeleri de alabilirim bu arada)

 
Riviera çok kötü bir yağ. Bilgisi olan bir kaşık bile kullanmaz. Ne kahvaltıda ne de yemekte.

Ama damak da sağlık da sizin. Sonuçta sigara bile içiyoruz.
Bence en kısa zamanda kahvaltı için "sızma" zeytinağı alın.
  • michael_knight  (05.05.24 11:51:41 ~ 11:51:52) 
yemekte kullanmak için ne önerirsiniz?

görseldeki komili'nin "natürel sızma"ları da mı kötü; hem yemek hem kahvaltı için onlardan birini kullanamaz mıyım acaba, merak ettim.
  • beklenen buyuk istanbul depremi  (05.05.24 12:05:55 ~ 12:06:09) 
Zeytin yağı zeytin yağı değil midir, yemeklik kahvaltılık diye ayrılıyor mu ?


  • jülsezar  (05.05.24 12:19:55) 
@jülsezar Çoğu insan (ben de) daha lezzetli olanı kahvaltıda, salatada, ekmek banmak için kullanıyoruz. Lezzeti biraz daha düşük olanları da yemek yaparken kullanıyoruz.

@beklenen Ben yemekler için de sızma kullanıyorum. Bütçenizi zorlamayacaksa size de öyle yapmanızı öneririm.
  • michael_knight  (05.05.24 12:25:22) 
Çiğ olarak tüketmek için sızma zeytinyağı alın. Onu da plastik ve veya şeffaf ambalajda satandan almayın. Evde cam yağdanlığa falan koyacaksanız dolap içi falan gibi karanlık bir yerde muhafaza edin.

Haşlama tipi bir yemek yaparsanız biraz soğuyunca üzerine o yağdan dökün. O yağı pişirmeyin.

Yemeklik diye satılan ve yemek pişerken yemeğin içine konan veya kızartmalarda kullanılan zeytinyağlarını pek de zeytinyağı gibi görmeyin.
Bence.
  • Mirket  (05.05.24 12:26:32) 
o zaman cevaplardan anladıklarım şunlar:

- tüm çeşitleri plastik/pet şişede satan bir marka olduğu için komili'nin sızma zeytinyağını almamak gerek (cam yağdanlığa koyuyor olsam bile)
- kahvaltı için kesin sızma zeytinyağı; yemek için de yine sızma olsa iyi olur
  • beklenen buyuk istanbul depremi  (05.05.24 13:54:23 ~ 13:54:43) 
riviera biz de kullanmıyoruz. saklama koşulları da çok önemli. ışık görmemeli ve serin yerde saklanmalı.


  • paintov  (05.05.24 14:30:10) 
Süpermarketten almak zorundaysam ben Komili alıyorum. Diğer markalara göre bana daha çok güven veriyor.


  • michael_knight  (05.05.24 15:08:48) 
bir zaman incelemiştim komili yağlarını, içlerinden en iyisi "banmalık" versiyonu.
rivieraya verdiğiniz paraya yazık. eğer maddi olarak değil de kolay geldiği için market yağlarına yöneliyorsanız banmalık alın. yok internetten söylerim gelsin derseniz de yemekler için 0,5, 0.8 asit oranlarına sahip yağlar yeterli. komilinin görece iyi zeytinyağları da 0.8lik diye hatırlıyorum. genelde ise iyi firmalar 0.5lik ürün çıkarıyor. onları hem yemekte hem kahvaltıda kullanıyoruz biz. fakat biraz daha tadını çıkaracağım derseniz 0.2-0.3 asit oranıyla enfes yağlar var ülkemizde. (özem-kisthene, oleamea gibi) hem içersiniz hem kahvaltıda kullanırsınız.
özem zeytinyağları çok güzeldir. olgun hasatları da var onların, onu yemeklere kullanıp erken hasat yağları kahvaltılık yapabilirsiniz. ben de normalde erken hasat kullanırdım ama olgun hasatını alıp yemeklerde kullanacağım.
özem'in ay sonlarında indirimi oluyor, takip ederseniz biraz daha uyguna alırsınız. bi de şu var, son hasat zamanında yani 2023 sonunda rekolte düştüğü için genel olarak firmalar zeytinyağının fiyatını çok yükselttiler ama her zamanki satışlara ulaşılamadığı için önümüzdeki zamanlarda iyi kampanyalar gelebileceği söyleniyor.
nermin hanım çiftliği de çok zam yaptı ama onların da yağını seviyorum. onlar da dönem dönem %15 indirim yapıyor.
başka markalar da sayarım ama genel olarak yüksek fiyatlar işte..
  • suyin  (05.05.24 17:46:55) 
Söylediklerimi teyid eder bir yazı şurada

-Sızma'nın 93 dereceden fazla ısıtılması sakıncalı
-Diğerleri kimyasal işlem görmüş

www.milliyet.com.tr
  • Mirket  (05.05.24 19:48:13) 
çok teşekkürler cevaplar için, çok faydalı oldular.

marketten almamın nedeni de, bir tane daha almakla uğraşmak istemememin nedeni de kolaya kaçmaktı, yoksa iyi/kaliteli/sağlıklı bir marka bildiğim durumda alırım ondan, elimdeki bitince de öyle yaparım muhtemelen. @suyin'in önerdiği markalara göz atayım.

@Mirket öyleyse tüm yemekler için, soğan bilmem ne kavururken vesaire, ayçiçek yağı kullanmak gerekiyor gibi (bir önceki mesajda bahsettiğiniz gibi haşlama + zeytinyağını soğuyunca üzerine dökme tercihini bir yana bırakırsak). ben önceleri zeytinyağı kızartmaya uygun diye okumuştum gerçi ama tekrar bir araştırayım yine de, teşekkürler.
  • beklenen buyuk istanbul depremi  (05.05.24 23:48:23 ~ 23:50:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.