[]

Klima Çıkış Deliği Kapatma? Yağmur/Kuş Sorunu…

Merhaba. Klima montajı yapıldı, dışarıda borunun çıktığı yerdeki deliğe kuşlar falan üşüşmeye başladı. Deliğin çapı 10 cm ise içinden çıkab borular 4-5 cm. Yani kalan o 5-6 cmlik kısım açıkta olduğu için kuşkar vs. geliyor. Deliğin kalan kısmını montaj yapan ekibin kapaması gerekmez miydi? Kolay erişilebilir bir yerde de değil. Burayı kapatmak gerekir mi? Evetse nasıl kapatmak gerek?

Bununla birlikte mantolamayı delerek yapmış usta. Şimdi o açık kısımdan içeriye su falan girer mi? Mantolamaya vs. zarar verir mi? (Klima mantolamaya asılmadı, mantolamada çıkış deliği açıldı).


 
kapatmanız gerekir çünkü su alır ve aşağıya doğru suyu aldıkça küf ve dökülme başlar. boşluğu strafor köpük ile doldurup üstünü sıva ile kapatabilirsiniz. kuruduğu zaman da dış cephe rengine boyayabilirsiniz.

gelen ekibin kullanacağı kadar yeri kırması gerekirdi. ya acemi ekip yada bir aksilik olmuştur ondan daha büyük delik açmışlardır.
  • bravoteam  (04.05.24 22:13:07) 
pu köpük ile kapatabilirsiniz. köpük donduktan sonra cepheden taşan kısımları maket bıçağı ile kesebilirsiniz.


  • malheiros  (04.05.24 22:15:18) 
arkadaşlar kolay erişilebilir bir yerde değil. montaj yapan ekip de dış ünitenin üzerine basarak cephede delik açtılar. dış cepheye zarar vermek istemiyorum ve en kısa sürede bir adam bulup yaptıracağım. bu bahsettiğimiz sıkıntılar 1-2 yağmurda oluşur mu hemen?

gelen ekip maalesef facia...
  • eisberg  (04.05.24 22:51:17) 
www.hepsiburada.com

poliüretan köpük içerde genişler ve boşlukları kapatır. içerdeki kısımdan bunu sıksanız yeterli olur zaten çubuğu uzun. yani evin içinden yapın.
  • enteg  (05.05.24 07:47:29 ~ 07:49:09) 
1-2 yağmurda bir şey olmaz, o kadar küçük yere kuş da yuva yapamaz da, siz de usta gibi uzanıp pu köpüğü sıkın içine, o zaten genleşiyor. donduktan sonra taşan kısımları da nalburdan uzunca bir testere alıp veya maket bıçağı yedeğini uzunca bir çubuğa bant ile sıkıca sarıp, dikkatlice (bakır borunun izolesini zedelemeden) tıraşlarsınız veya öyle bırakırsınız.


  • malheiros  (05.05.24 15:24:59) 
Arkadaşlar bugün bir tanıdık vasıtası ile aynı semtte oturan bir abimiz geldi, alçı ile içini hafifçe doldurup dışını da alçı ile kapattı. Köpük daha mantıklıymış aslında ama acele ile böyle bir çözüm bulduk :/. inaşllah bir sorun olmaz. Herkese teşekkürler


  • eisberg  (05.05.24 20:53:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.