[]

Kuru temizleme lekeyi çıkaramasa da ücret alıyor mu?

Lekeli bir mont vermis esim, hiçbir şekilde çıkmamış leke. Ama parasını almışlar. Normal mi bu?




 
Normal. Her türlü leke çıkarırız diye garanti vermedilerse normal.


  • numlock  (04.05.24 17:13:29) 
'Lekeyi çıkaramazsam para almayacağım' şeklinde bir taahhüdü ya da iddialaşması olmadıysa alacak tabi.


  • Mirket  (04.05.24 17:18:42) 
Yukarıdakiler +1


  • jülsezar  (04.05.24 17:22:44) 
Geçen spor salonundaki hocayla konuşuyoduk, bizim mahalledeki kuru temizlemeci için "Leke çıkmazsa para almıyor" dedi övgüyle. Çok tecrübem yok kuru temizlemecilerle ama bence bu leke çıkar dediyse ve çıkmazsa etik olan (ya da esnaf ahlakına uyan) para almamak. Yine de önceden çıkmazsa para almam demediyse beklemem böyle bir durum, para istemezse de devamlı müşterisi olmam için bir sebep olur


  • nundu  (04.05.24 18:29:01) 
Ben bir mont vermiştim geçen ay. Vişne suyu lekesi vardı. Alırken baktım leke duruyordu. Halbuki verirken burda vişne lekesi var. Çıkar mı demiştim. Çıkarırız abi demişlerdi. Neyse lekeyi gösterdim Ne oldu çıkmamış bu dedim. Kemküm etti agzında lafı geveledi. İyi hayırlı işler diyip montu alıp çıktım. Yapamadıgı iş için bir de para mı verecegim. Dünyanın hiç bir yerinde yok böyle saçmalık.


  • limonlu eksi  (04.05.24 19:01:55) 
Siz verilen hizmete ücret ödüyorsunuz bu hizmet için bir emek veriliyor masraf yapılıyor lekenin çıkıp çıkmayacağı ise muamma sorunun sorulması bile saçma.


  • doharkoman  (05.05.24 16:43:19) 
sözlükteki kuru temizleme lobisi iş başında sanırım :)

temizlik iddiası taşıyan bir işletme vaadini yerine getiremiyorsa siz de müşteri olarak vaat ettiğiniz ödemeyi yapmazsınız.

kuru temizlemeci montu teslim alırken "bu leke çıkmayabilir" gibilerinden bir uyarı yapmadıysa temel varsayım lekenin çıkacağı olur. çünkü işin adı TEMİZLEME.
  • vurskan  (05.05.24 16:48:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.