[]

Hosteslik zamanla yok olur mu?

Hizmet sektörü kolay kolay bitmez gibi geliyor ama kardeşim üniversiteyi bitirdikten sonra hostesliği zorlamak istiyor. Besyo okuyor, fiziği iyi, İngilizce temeli de var, sınav için biraz çalışması gerekecek. Önemli mi bilmiyorum ama cinsiyeti erkek.

Parası hala birçok mesleğe göre iyi. Her zaman boş zaman olmasa da birçok yeri gezme şansın oluyor. Gençken yapılabilecek mesleklerden biri.

Olumsuz yönleri stresli, yorucu, bayram seyran vs. yok her zaman çalışıyorsun ama çoğu iş böyle bir yandan.

Ne dersiniz?

 
Zamanla yok olmaz ama Instagram'da istifa videolarına denk geliyorum hep. Bir macera olarak düşünülebilir. İkinci bir asıl planı olmalı. Onun dışında Besyo iş fırsatı iyi olan bir okul değil. Şansını denesin.


  • dissendium  (04.05.24 16:56:27) 
Hosteslik, hayata başlamak için güzel bir meslek. Bir süre para kazanmak için, macera olsun diye veya bir yer görevine sıçrama tahtası olarak yapılabilişr.

Ancak, hava yolculuğu yapmak, sürekli jet lag yemek zaten yeterince zorken, düzensiz plansız programsız bir yaşam ve insanları koşulsuz memnun etme zorunluluğu haddinden fazla yıpratıcı oluyor.

Kardeşiniz hostesliği amaç değil, araç olarak düşünsün.
  • Mirket  (04.05.24 17:14:14) 
Kabin memuru arkadaşlarla devamlı muhattap olan biri olarak naçizane tavsiyem şudur ki dissendium ve Mirket’e kesinlikle katılıyorum. Detaylı sorularınız varsa cevaplayabilirim.


  • pilot monitoring  (04.05.24 18:01:21) 
Hosteslik değil kabin memurluğu.


  • ThomasJefferson  (04.05.24 21:20:43) 
olmaz desek yalan olur bkz pandemi. ama su an normal kosullarda hayir. bir suru kabin memuru taniyorum herkes bir sekilde halinden mutlu


  • ala09  (04.05.24 22:03:35) 
bunu bilen adama nobel verirler hocam. millet senelerce yazılım diye kafa ütüledi. şimdi yapay zeka yüzünden yazılımcılar eşek muamelesi görüyor (yazılımcılık bitti demiyorum, sonuçta bu programları yazan adam da yazılımcı ama "herhangi bir yazılımcı"nın kıymetinin azaldığı gerçek).

normal şartlarda hostesliğin yakın vadede bitmemesi lazım. sonuçta uçaklar uçmaya devam edecek ve o uçaklarda personele ihtiyaç var. ama ne kadar mantıklı ve güzel bir kariyer tercihidir, tartışılır. şartları çok zor. çok düzensiz. evsiz barksız kafasına estiği gibi yaşayacaksa yine iyi tamam ama o da bir yerden sonra sıkıyor, hep genç kalmıyoruz.

şu anki ekonomide hosteslik hedefleyen birine açıkçası "yapma" demem şahsen. yiğit özgür karikatüründeki gibi millet hakikaten aç çünkü. iyi bir işin varsa, para kazanıyorsan ne ala... ama yaşanacak hayat mı? bilmiyorum.

bir de "stresli, yorucu, bayram seyran yok her zaman çalışıyorsun ama çoğu iş böyle" demişsin ama değil. yani evet piyasa korkunç ama gece 12'de de olsa çoğu işte evine geri dönüyorsun geceleyin. hosteslerin böyle bir lüksü yok.
  • mark greg sputnik  (04.05.24 22:10:35) 
Zamanla yok olur ama o zamana daha var. Emekli olana kadar hosteslik yapsa, kariyerinin en az yarısı sorunsuz geçer. Sorunsuz derken yok olma konusunda diyorum. Yoksa mobbingi, düzensiz hayatı, yıpratması vs. başka konu. O devam eder.


  • nawar  (04.05.24 23:37:02) 
uçakların pilotsuz uçmaya başlaması hostessiz uçmaya başlamasından daha olası. Çünkü teknoloji gelişse de insan aynı insan, insanlara yardım edecek servis yapacak ve sorunlu durumlarda müdahale edecek birileri lazım.


  • nhk ni youkosu  (05.05.24 01:05:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.