[]

İşte tanıdık olmayanlarla konuşurken oluşan sosyal fobi nasıl aşılır?

Şöyleki yılda 2-3 sefer fazla iletişimimin olmadığı, tanıdığım olmayan gruplarla bireysel birebir görüşmeler yapmam gerekiyor. Müthiş ağlayacak derecede bir sosyal kaygı yaşıyorum. Fakat çok şükür pes te etmedim her seferinde yüzleşiyorum.

Bu tanıdık olmayan insanlara karşı sosyal fobimi yenmek adına yapabileceğim aktivite iş harici etkinlik öneriniz var mı?

Parekende ticarete çok meraklıyım aslında. Bu tarz yabancı insan fobimi yenebileceğim düzenli ve yoğun aktiviteler önerir misiniz?

Özetle hiç tanımadığım insanların yanında da son derece rahat konuşmalar yapmak takılabilmek istiyorum... Şimdiden çok teşekkürler.

 
bu saçmalıktan (sosyal fobi) yeni haberdar oldum bende de varmış. vaktiyle yaşamış ve geçirmiş bir tanıdığım var ona danıştım hatta kendisi anksiyeteyle ilgili bir takım eğitimler de almış.
neyse özetle bana dediği şu;
1.si sende bu fobiyi oluşturan çocukluğundan kalma bir takım travmalar vardır bunları psikoloğa gidip çöz.
2.si gluteni kes ki beynin iyi çalışsın.
  • neira  (04.05.24 16:28:45) 
benle takıl, ben sana öğretirim. ama meksika'ya gelmen lazım.


  • cosmicgadin  (04.05.24 19:11:38 ~ 19:15:28) 
"20 yıldır AKP'yi başımızda tutanlar utanmıyor, ben mi utanacağım?" diyerek damardan girebilirsiniz.

Ben, sosyal fobiyi yenmenin yollarını kendimi sosyal olan başka birinin (tercihen kurgu bir karakter) yerine koyarak "ne/nasıl yapardı?" ile düşünüp uygulayarak ya da "'merhaba' diyeyim ilk adımdan sonrası zaten kaçınılmaz, dönüş olmadığı için devamı gelecek" diye kendimi ikna ederek (yani yüzmek için suya atlayarak) arasında buldum.

Yani ciddi bir sosyal fobi sahibi değildim ama yeni kişilerle iletişimde biraz çekingen biriydim. İçine kapanık değildim. Yani bir kere tanıştıktan sonra üst sınırı olmadan samimi bir şekilde iletişimim olurdu zaten hep. Öte yandan tanıdık ile gittiğim ortamlarda kenarda sessiz kalmışlığım var. İlk adım sorun yani.
  • nawar  (04.05.24 19:38:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.