[]

Terasını arabanın üstüne yıkayan komşu

Evimizin kenarında apartmandakilerin park ettiği bir ara var 5 aracın sığdığı bir çıkmaz sokak diyebiliriz.

En üstteki komşu iki seferdir terasını yıkarken çerçöpü, pis suları arabamın üstüne geliyor.

İlk seferde araba bir önceki gün yıkanmıştı arkam boştu geri aldım biraz. O sırada bağırdım yukarıya arabaya binerken beni de ıslattı biraz. Küfür etmemek için bindim kornaya bastım anlamadı yine. Eve çıkınca apartman whatsapp grubundan yazdım lütfen terası yıkarken dikkat edin vs. gibi oldukça kibar bir şekilde herhangi bir cevap gelmedi ama gördü herkes mesajı.

Bugün de hava hafif yağmurluydu evden çalışıyordum şarrr diye arabanın üstüne sular gelmeye başladı. Üç dört kez 5. kattan suladı arabayı. Eşim yağmur yağıyor bir şey demeye gerek var mı dedi ama ben yine çok sinirlendim.

Üçüncüde kapısına çıkayım mı napayım?

 
"Kapısına Çıkmak" için üçüncü olayı beklediğinde, en sinirli halinle ne kadar mantıklı iletişim kurabilirsin üzerine düşünmeni isterim. Nasıl sağlıklı ve verimli iletişim kurabilirsin mantıklı kafayla düşün ve uygun saatte çal kapılarını. Ben olsam elim de boş gitmezdim.

İnsanlar sadece "tanıdıklarına" "iyilik" yapıyorlar artık.
  • hasmetizm 2046  (03.05.24 22:44:03) 
attığı çer çöpü sulu bir şekilde kapısının önüne atabilirsin.


  • silver apple  (04.05.24 00:16:35) 
İlk cevaba katılıyorum. Kapısıma çıkmak için öfkeden gözünün dönmesi beklemeyin, aksi halde istediğinizi elde etmeniz zorlaşır. Gereksiz kibarlık edin, karşısında ezilin demiyorum tâbi. Mutlaka bir yolu bulunur. Benim tavsiyem telefonla ya da mesajla söylemeyin. Bu tarz durumlarda gerginlik çıkma ihtimali artıyor bence. Başbaşa ve yüzyüze sakin bir şekilde konuşun bence. Sizin ya da karşı tarafın yanında birisi olduğunda gaza gelme durumları olabiliyor. Trafikte de böyle oluyor fark ettiyseniz. Önce bunları deneyin olmazsa daha sert çözümler düşünürsünüz.


  • bhhs  (04.05.24 01:00:25) 
terasa gider bağlantısı verilmemiş demek, temizlemek istediğinde su oraya iniyor.

aynı apartmanda yaşıyorsanız, yönetime bildirin ve gerekirse daire başı para toplanıp teras giderini boruyla aşağı indirin. böylece sorun kalmaz.

ben de 9. kattayım. geri zekalı müteahhit son 3 kata ince süs balkonu geçmiş; fakat gider borusu döşememiş. sadece delik ve uç vermiş. kuşlar pisliyor, toz toprak oluyor; yıkamak zorundayız. Tam gider ucunun geldiği noktaya da otopark olmamasına rağmen araç koyuyorlar. İnanın zor kolluyorum, yer boşalsın da balkonu yıkayalım diye.
  • adivar  (04.05.24 06:37:25) 
pis suyu kovayla terastan aşağı mı döküyor, yoksa terasın gider borusundan akan su arabaya mı denk geliyor?

terasların gider borusunun aşağı kadar indirilip yola (veya yağmur suyu hattına, bundan tam emin değilim) verilmesi lazım. kusura bakmayın da balkon yıkamak adamın hakkı. çıkan suyun nereye gittiği de adamın değil, apartman yönetiminin problemi. boru kırık diye adam niye balkonunu yıkamaktan vazgeçsin? yönetim o boruyu aşağıya kadar indirecek şekilde onaracak. ya da yapıldığından beri böyleyse gidip müteahhiti bulup tamamlatacak. adamın suları da şakır şukur aşağıya değil, borudan inip yola veya kanala akacak.
  • kibritsuyu  (04.05.24 11:25:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.