[]

yemek uygulamaları, komisyonları vs hakkında

Şimdi bi sipariş geçeceğim mesela, 250 lira civarı. Kuryesi uygulamanın kuryesi. Merak ettim netten baktım da %38 kesinti varmış. Restorana 95 civarı kesinti ile aşağı yukarı 150 lira ödeyeceğim aslında. İçerisinde 500ml kola ve ufak paket tatlı olan bir yemek için bu miktar cidden çok düşük geldi. Şunu düşündüm acaba bu yüksek komisyonlar yüzünden restoran fiyatları çıldırmış olabilir mi? Çünkü kola ve tatlı harici bir de kocaman plastik bir paket + karton bir pakette gelecek siparişim. 20 küsür lirası da odur heralde.




 
buyuk ihtimalle gidip yerinde yeseniz 150 lira civari bir para odeyeceksiniz. cogu mekan o kesintiyi fiyatlara yansitiyor zaten. kendi kuryesi olan mekanlarda %10-15 arasi kesinti oluyor.

fiyatlarin cildirmasi tamamen enflasyonun getirmis oldugu ahlaksizlik. evet maliyetler cok yukseldi ama mekanlar bunu firsata cevirdi. hem kaliteyi dusurduler hem de fiyatlari yukselttiler.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (02.05.24 23:00:02) 
Ben eksisozluk üzerinden buna benzer bir başlıkta bir restoran sahibiyle mesajlaşmıştım. Yemeksepeti üzerinden değil de restorandan direkt sipariş veriyorum, burada komisyondan yakınıyorsunuz ama yine aynı fiyattan faturalandıryorsunuz dediğimde yemeksepetinin bunu kontrol ettiğini, eğer kendi satış fiyatıyla uygulamaya verdiği fiyatın olmaması halinde sözleşmeyi iptal ettiğini söylemişti. Ne kadar doğru bilmiyorum, onun yalancısıyım.

Yemek fiyatlarının artması pandemi ve sonrasında halkın artık yeter eşiğinin olmadığını gören esnafın, tekelleşmiş firmaların bize yüklendikçe yüklenmesi. İstanbul için konuşayım, 20 milyon insan yaşıyor, hadi ben almıyorum, sen almıyorsun, şehirde alacak, hatta oh be artık daha az sıra var diyecek milyonlarca insan varken fiyatlar daha da artar. Restoranlar yarın tüm fiyatlarını iki katına çıkarsın insanlar yine alır.
  • Tutkun  (03.05.24 07:53:41) 
evet restoran kendi mekanında ayrı, online'a ayrı fiyat veremiyor özellikle yemeksepeti bunu fark ederse direkt kapatıyor


  • avatar is back  (03.05.24 10:37:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.