[]

Sattığım arabayı sahibindende gördüm

Yeni arabamı alırken eski arabamı takasa vermiştim İstanbulda bir bayiye. Arada sahinindene bakıyorum satışa koydular mı diye. Bugün baktığımda Çorumda bir satıcıda gördüm.

Sattığımda yaklaşık 55000 kmdeydi, 53500 km yazmışlar. Çorum'a çekici ile gitti ise en az 55000 km olması gerek. çekici ile gitmedi ise (sürerek yani) 55500 km. yanlış yazılmıştır herhalde, kilometresi ile oynamazlar diye düşünüyorum.

hatasız boyasız yazmışlar, iki tane kazası, sürtmesi vs. var. en altta tramer var, farlar değişti diye yazmışlar gerçi. fotoğraflarda da dikkatli bakınca sürtmeli yerleri belli oluyor.

faturası servis kayıtları mevcuttur yazmışlar, ben bunları vermedim. sattıktan sonra servis bunları verebilir mi? verdi ise benim ismim, adresim belli olur mu?

bu ilanı gördükten sonra ikinci eldeki hiçbir ilana güvenmemek gerektiğini anladım.

 
servis vermez muhtemelen. dolandırıcı işte. alan zaten ekspertize götürecek.


  • jelly bear  (02.05.24 15:23:15) 
kilometre meselesine bir şey diyemiyorum, biraz terbiyesizlik olmuş. birisi geldiğinde "ilanı verdikten sonra biraz daha yol gitti, ondan böyle" diyecekler herhalde.

ağır hasar kaydı yoksa, galeriler istisnasız "hatasız boyasız" yazıyor. yıllar önce "hatasız boyasız" denen bir arabaya gittim bir galeriye. araba galeride değildi, görmek için kaportacıya gittik, kaportacıda boya yapılıyordu.

faturalı servis kayıtları yalan da olabilir ya da aracın servislerinden birinde bir tanıdıkları vardır, o kayıtları çıkarmıştır.

ve evet. özellikle galericilerin yazdığı hiç bir şeye güvenmeyin. baştan sona yalan.
  • co2s2  (02.05.24 16:31:02) 
Servis gecmis bakim/onarim kayitlarini tutar. Bu kayitlari verebilir. Kayitlarda adres yazmaz. Isim yazar.


  • thetruenorthstrongandfree  (02.05.24 18:15:18) 
Arabayı ikinci el aldığımzda garantisi devam ediyordu.Servise bakım için gittiğimde,servis geçmişini excel dosyası halinde mail attılar.Ancak orda hangi tarihte ne yapıldığı bilgisi vardı.Sahibine dair herhangi kişisel bir bilgi yoktu.


  • arenas  (02.05.24 19:02:23) 
Galericiden bu sebeplerle araç alınmaz


  • mirty  (02.05.24 19:58:05) 
3. cümledeki Çorum'da bir satıcıda gördüm cümlesinden sonrasını çok okumadım. Tecrübelerime dayanarak size tek bir şey söylemek istiyorum. Çorum'a araba satılmaz, Çorum'dan araba alınmaz.

Kendim bizzat araba almaya gidince hepsinin birer simsar olduğunu gördüm. Fotoğrafları muhtemelen hep aynı kişi çekiyor ki arabalar jilet gibi ama bi gidiyorsunuz araba turşu.

Çoğunlukla uzak şehirlerden insanlar geldikleri için araba almaya, bi şekilde abi şöyle abi böyle diyip satıp yolluyorlar. E tabi o insanlar da araçsız dönmeyelim buraya kadar geldik oluyorlar.

Özet: Araba ticaretinde Çorum'dan uzak durun. Hele bi de BMW ise.
  • life is not fair  (03.05.24 08:58:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.