[]

küflenen ajvar

ya bu tarz içeriklerin üstünü güzelce düzeltip böyle bir miktar zeytin yağı koyarsak küflenmeyeceğini öğrenmiştim annemden vaktiyle. annem salçayla yapıyordu tabi.

neyse günümüze gelirsek; ajvar kavanozundan bir miktar aldım tükettim, sonra temiz bi kaşıkla güzelce düzeltip üstüne sızma zeytin yağı döktüm ve sıkıca kapadım kapağını. 1 hafta sonra bir daha açıp kullandım ve tekrar kapattım. sonra bir hafta sonra tekrar açtım ama bu sefer böyle beyaz topçuk gibi oluşum gördüm bir iki tane. bayaa küf gibi duruyor.

neden oldu bu şimdi böyle? buzdolabında uzun süre gitmesi gerekmiyor muydu bunlar? farklı bir şey mi yapmam lazımdı. tek yaşıyorum öyle çok bir şey tüketmiyorum, hani açtığım bi kavanoz sos vs uzun süre gidiyor. o yüzden soruyorum.

 
o topçuk gibi oluşumun küf olduğuna emin misiniz öncelikle? zeytinyağı donan bir madde ve gördüğünüz katılaşmış yağ da olabilir. bir ey demek zor.
ama üstünü yağla da kapasanız, bu koruma metodu gıda maddesinin hiç küflenmeyeceği anlamına gelmiyor. sadece ömrünü uzatıyorsunuz.

  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (01.05.24 15:57:42 ~ 15:58:35) 
Küfleniyo olması falan iyi. Demekki basmamışlar kimyasalı.
Ama zeytinyağı tekliğini her seferinde uygulamanız lazım.
Üzeri açıldığı anda hava ile temastan dolayı küflenir. Kahvaltıda yiyip sonra tekrar üstünü düzeltip zyağı eklemek lazım.
  • zimbirik  (01.05.24 18:08:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.