[]

Sosyal medya projesi hakkinda yorum/feedback ihtiyaci

Herkese selamlar,

Uzun yillardir aklimda olan ve sonunda gerceklestirdigim bir projem var. Temel olarak harita tabanli bir sosyal medya platformu. Cevremdeki insanlara anlatirken "Twitter on a map" dedigimde cok daha anlasilir oluyor.
Harita var, tiklayinca o tikladiginiz lokasyonda bir pin birakip "shout" olusturabiliyorsunuz. Gorsel eklenebiliyor, comment yazilabiliyor, like vs vs. Ama yeterli sayida test edecek kisi yok cevremde, denemek isteyen olursa diye danismak istedim.
Adresi www.shouterra.com

Acil durum bildirmek, doga / gezi fotografi paylasmak, kaza bildirmek, kayip esya notu dusmek, arkadas grubuyla birbirini takiplesmek vs herseye uygun, ama benim gormedigim, dusunemedigim yanlari olabilir. Her turlu fikre ve yoruma acigim, biraz bos zamanim olacak toparlamak istiyorum siteyi.
Herkese tesekkurler.

 
bence çok iyi proje. bi benzerinin belediyelere şikayet versiyonunu yapmıştım.
www.aytwebworks.com böyle bişeydi neyse..

şeyi düşün bence, insanlar nasıl tanışır eder bu platformda çünkü en çok bu iş yapıyor:) mesajlaşma dürtme beğenme ekleşme falan..
  • entropik  (29.04.24 20:55:43) 
beğeni yerine oy olsa eksileme imkanı da vereceğinden daha iyi olur bence. bir de shout'larda "location:" ve "posted:" yazması çok basit kaçmış, yerlerine simge kullanılabilir. "1 saat önce" gibi verilip reddit'teki gibi üstüne imleç getirildiğinde tarih&saat gösterilebilir. konum için de semt, şehir adı verilip açık adres öyle gösterilebilir.

ek özellik olarak kategorileri ve buna göre filtrelemeyi eklemeyi değerlendirebilirsiniz. kategoriler ve shout oylarına göre kullanıcılara badge'ler de verilebilir ekşi'deki ve foursquare'deki gibi.
  • inveniam viam  (29.04.24 22:43:57) 
@entropik: Harika gercekten ayni seyi dusunmusuz neredeyse :) Insanlari bir araya getirme fikri bir arkadastan daha geldi, match making uygulamasina donusur bu diyodu, amerikadan birkac kisi oyle denedi, "buradayim gorusmek isteyen var mi" diye ama kalabalik bir kesime ulasmadigindan daha is yapmiyor.
@inveniam viam: "1 saat once! fikri cok guzel, daha canli tutacaktir gorunumu, bunu uygulayacagim. Oy verme meselesini bilemedim, cok mu negatif etkisi olur acaba daha yeni yeni baslarken? Diger detaylara bakicam, badge konusunu planlamistim ama kullanim basit olsun dedigimden simdilik kenarda. Cok tesekkurler fikirler icin, cok degerli hepsi.

  • quaker  (30.04.24 11:29:06) 
wallit değil mi bu zamanında veysel berk yapmaya çalışmıştı, ne güzel fikir demiştim yürür gider şeklinde. şimdi bu projeyi görünce aklıma geldi baktım ortalıklarda yok. isterseniz göz atabilirsiniz.


  • gule gule  (30.04.24 14:50:48 ~ 14:51:01) 
@gule gule: Hic duymamistim, siz soyleyince bakindim ama bulamadim projeyi, kapandi belki de. Guzel olurdu ornek gormek.


  • quaker  (01.05.24 11:05:34) 
Simdi Veysel Berk diye detayli aratinca buldum: www.youtube.com
Hakikatten benzer bir fikirmis ama biraz daha farkli konsept kullanmislar. Tutmamasi uzdu benim proje gelecegi icin :)

  • quaker  (01.05.24 11:07:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.