[]

Hava temizleyici gibi tüy, toz toplayıcı var mı?

Evde 2 kedi olmasından mütevellit tüy ve sebebini bilmediğim aşırı toz var. SAğda solda gördüğüm hava temizleyici makinelerden kullanan var mı? Bunlar tüy ve tozları da topluyor mu?




 
topluyor. winix bu işte iyi. electorlux, philips,dyson da öyle.


  • bir ileti paylastim  (29.04.24 16:38:44) 
şu aralar bende bu ikilemdeyim winx pro olan model şu an trde satılan en iyisi ama sadece 30 cm kadar yanında olan tüyleri çekiyor hadi 50 cm olsun, birçok videosunda öyle vakum gibi bir olayı yok.
robot süpürgeniz var mı şu yuvarlak olanlardan? vieoları izledikten sonra hava temizleyiciden vazgeçip robot süpürgeye yöneldim.

  • eja  (29.04.24 21:19:11) 
Geçenlerde benzer bir soru sorulmuştu orada da söylemiştim.

Hava temizleyiciler havadaki toz partiküllerini filtreler. Bu aletlerin çalışma mantığı "havayı" filtresinden geçirerek geçemeyecek kadar büyük partikülleri ayıklamak. Bu aletler tek bir noktada duran sihirli elektrikli süpürgeler değil. Elektrikli süpürgeler nasıl ki verimli şekilde hava filtrelemiyorsa bu aletler de odanın bir ucunda yerde duran kedi tüyünü toplamaz. Eğer toplayacak olsa evde fırtınalar eser zaten. Skydiving tulumuyla dolaşmanız gerekir içerde. Yanaklarınız lülülülü diye titreşir. Gürültüden de duramazsınız.

Kedinin havada süzülecek kadar hafif kılları toplanır, kedinin aletin çok yakınındayken döktüğü kılları da havada kaldığı sürede aletin filtresine girerse toplanır. Yani filtreye baktığınızda kedi kılları görürsünüz, ama bu demek değil ki bu kıllar verimli şekilde toplanıyor ve ortalıkta çok daha az kıl kalıyor. Bu alet bunun için değil. Hava temizleyiciler havadaki tozu toplar. Yani içeriye güneş ışığı vurduğunda ışık hüzmesinin içinde daha az toz görürsünüz. Eğer ev tozuna alerjiniz varsa sizin için iyi bir şey.

Sizin ihtiyacınıza göre robot süpürge daha mantıklı bir seçenek.
  • akhenaten  (30.04.24 07:41:36 ~ 07:52:31) 
tüy değil ama tozdan muzdariptim, ben de bakıyordum ama benim problemim elektrik süpürgesiymiş. tozları düzgün almıyormuş. bak evim dyson ile bir kere süpürüldü, o havadaki uçuşan tozlardan eser kalmadı. daha önce bildiğin güneş vuran yerde böyle tüycük/ toz perdesi görüyordum.

fiyatları bir alet değiller bunlar ama bütçeniz uygunsa önce bir dyson edinin.

robot süpürgelerle ilgili de şöyle bir şey duydum; süpürürken etrafı tozutmadığı için yerde sabit duran daha sonra ufak bir harekette havalanan parçaları da topluyor diyorlar. bu yüzden hava temizliği için faydalıymış.
  • air  (30.04.24 08:53:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.