[]

akciğerdeki tümörler

akciğerdeki ve nefes yollarındaki tümörlere ilaçlar ya da supplementler neden nefes yoluyla verilmiyor? (örneğin astım ilacı için kullanılan cihaz) kemoterapi olsun , immunoterapi olsun her ilaç için kullanılabilir. sonuçta ciğerlere etki edecek en etkin yol nefes almak...1-2 makale gördüm, hayvanlarda da başarılı olduğunu gördüm ancak bunun insanda denendiğini görmedim.




 
Şimdi spesifik olarak buna bakmadım ama tahmin ediyorum;

İlaçlar alveollerden emilime uygun değildir, ilaçların solunum yolunda irritasyon yapma ihtimali vardır, farmakokinetik ve farmakodinMik olarak uygun şartlar sağlanmıyordur, akciğer zaten çok kanlanan bir organ olduğu için ekstra maliyete gerek yoktur gibi ihtimaller var.

Mesela diyabet hastalarının kullandığı insülinin enjeksiyon yerine solunum yoluyla verilmesi uygun olabiliyor hatta daha verimli bile denebilir. Bunu 10 küsür sene önce denediler ve bir cihaz çıkardılar ama diyabet hastalarının "Dur ben bi insülin yapayım" diyip bong gibi bir cihazdan nefes almaları hem basit bir yöntem değil hem de gerçekten bonga benzer şekilde ürettikleri için toplumda tuhaf bakışlara maruz kalmışlardı. Şimdi yeni yeni tekrar daha ufak ve bonga benzemeyen mekanizmalar üzerinde çalışıyorlar, belki kullanıma geçmiş de olabilir.

Bir de kemoterapi ilaçları sıkı kontrollerle verilen ilaçlar. Oral yol ya da enjeksiyon yoluyla bunu dozlamak daha kolay, solunum yolunda hele bi de hastalığın ileri aşamalarıysa hastanın buna koopere olması zorlaşabilir.

Dediğim gibi spesifik olarak hiç bakmadım bu konuya, belki 10-15 sene sonra sizin gördüğünüz makaleler sonucu bu tarz kullanım yolu olan ilaçlar da piyasada olur, sonuçta ilaç tasarımından piyasaya sürülmesi süreci çok uzun bir zaman alıyor. Ama aklıma gelen ihtimaller bunlar
  • nundu  (29.04.24 01:36:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.