[]

Kaza değer kaybı

Selamlar, park hâlindeki aracıma geri geri gelen bir kamyonet çarptı. Kaput değişecek tampon boya olacak panjur değişecek. Motor şasi kısmında bir zarar yok. Moralim çok bozuk. Araç Passat 2020 model. Buna değer kaybı ne çıkar. Satarken başıma bela olur da çok uğraştırır mı? Kurumsal firmalara satsam alırlar mı? Tramer ne çıkacak o da belli değil. Sadece parça siparişleri verildi. Herkese teşekkürler. Aracımda önceden boya ve tramer yok.




 
Çok geçmiş olsun. Yapacak birşey yok.
Satarken fotoğrafları gösterirsiniz illa ki bir alıcı çıkar tutulan bir araba çünkü
Değer kaybı için ise tavsiyem avukatla çalışmanız. Ben bireysel yapmaya çalışmıştım yoğunluktan ilgilenmeyip birşey yapamamıştım
  • spacevan  (28.04.24 18:55:27) 
çok geçmiş olsun. plastik kısımlara değer kaybı ödenmiyor. kaput değişirse (tamamen tahminim) 40-50bin tl almanız gerekir.


  • artci sarsinti  (28.04.24 19:35:56) 
hiç bi şey olmaz. basit bir kaza. fotolarını çekersiniz alıcıya gösterirsiniz. değer kaybının karşının sigortasından kendiniz talep edebilirsiniz avukata gerek yok.


  • jelly bear  (28.04.24 19:53:02) 
gecmis olsun.

aynısı başıma geldi. park halindeki aracıma çarptılar ve sol kapı sacı değişti. hic kazasız aracım maalesef tamir gördü.

öncelikle tutanak tutun. karşı taraf %100 hatalı. önce arabanızı yaptırın. ben kendi servisimde yaptırmıştım. sanayiyle uğraşmadım. işlemler bittikten sonra servisim bana fatura düzenledi. 10-15 gün sonra tüm evraklarımla karşı tarafın sigortasına değer kaybı için başvurdum. karşı tarafın sigortası eureko sigortaydı. sorunsuz işlemlerimi hallettim.

önce telefon açtım. benden istedikleri belgeleri mail adresi ilettiler oraya gönderin dediler. tüm belgeleri eksiksiz gönderdim. bir ay kadar sonra da benim beyan ettiğim fatura tutarı kadar (biraz daha fazlasını) hesabıma yatırmışlardı.

aracınız illa ki satılır. alan kişi de 0 araç almadığını bilsin. bizim memlekette kazalı araçlara çok takıyorlar. çok büyük bir kaza olmadığı sürece ne farkeder onu anlamıyorum. takla atmış bir arabaya temkinli yaklaşılır da, camı kırılmış kapısı ezilmiş bagajı çatlamış araca niye binilmesin ki...en azından benim böyle bir hassasiyetim yok. ikinci el araç alsam çok da takılmam kapısı bacası değişmiş olmasına
  • exlibris  (28.04.24 19:58:50 ~ 20:03:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.