[]

Kurnaz Dayı

Klasik kızkardeşin hakkını yiyen dayı sorunu.

Şimdi efendim benim annem ve dayım iki kardeş bunlara annelerinden kalan arsanın tam ortasına dayım yayilip ev inşaatına başladı. Sadece kendi hakkı olarak görüyor bence , anneme hiç sormadı bile ama ben konustum dedim ki "dayı sen evini yap ama yola gidecek kısımları hesap et imar durumuna bakıp ona göre net kalan metrekarenin yarısını al onun içine yap inşaatını. Ama bu brüt alanı hesaplayıp ikiye bölüp yayılmış. E bu durumda ileride annem ev yapmak isterse bize düdük kadar bir alan kalacak çünkü yola gidecek kısmı bize ayırmış.

Bu durumda ne yapalım bir avukatla hareket edeceğiz sanırım ama öyle çok değerli bir yer de değil köyde imarlı bir arsa. Satmak da istemiyor annem, annesinden yadigar çünkü. İlk etapta ne yapabiliriz belediyeden ya da tapudan bir şey yapılabilir mi yoksa dava mi açacağız? Off bu ülkede hak hukuk aramak neden bu kadar uzun sürüyor. Zaten 5 yıldır süren bir davam var haklı olduğum halde bir arpa boyu yol alamadım. :(

Bence dayım annem ve ben kadın olduğumuz için kendi dünyasında bizi hor görüyor bizim hakkımız olmadığını düşünüyor çok da yansıtıyor bunu bize. Off

 
Önce Annenin e devletine bir bakın. Annen, anneanneden kalan arsanın %50 hissedarı olarak görünüyor mu diye.

Görünüyorsa eğer ve annen fazladan hiçbir kağıdın üzerine imza atmadıysa, ilerde istediğin zaman Dayının evin yarısına çökersin.
  • Mirket  (28.04.24 12:04:14) 
Hiçbir yere imza atmadı annem. Arsanın imar izni var. %50 hisse annemin evet.


  • old possum  (28.04.24 12:15:50) 
kardeşim önce acık acık konusacaksınız bakın bu arsa su kadar yarısı bizim yarısı sizin diye sonra diyelim arsa 1000 m2 mi gidip arsanızı cevirin 500 m2 sini.
hatta sizde kücük bir konteyner falan koyabilirsiniz.

  • sizofren06  (28.04.24 16:34:35) 
Satma söz konusu olduğunda köyde dayınızın da mesafeli olduğu arızalı yönüyle tanınan birine satın.
Maksat dayınız kıymetinizi anlasın.

Ev alma komşu al.. demişler eskilerimiz.
  • diyecevaplandı  (28.04.24 16:45:23) 
İnşaat ruhsatı alacak olsa sizin imzanız gerekirdi. Zaten o dediğiniz yol sosyal alan vs için düşülecek dop düşülmeden imar da gelmez. Yani kaçak inşaat yapıyor dayınız. Davaya gerek yok belediyeye şikayet edin yeter.


  • enteg  (28.04.24 23:29:52) 
Ruhsat için imzam gerekiyorsa şikayet eder yıktırırım. Belediyeyi beklemeden kendim de yıkabilirim. Yakmak da bir alternatif.


  • Mehmettheslim  (28.04.24 23:35:29 ~ 23:36:55) 
siz neden dertleniyorsunuz ki? dayınız size bedava ev yapıyor ne güzel. bırakın yapsın, ilerde hak iddia edersiniz, en kötü mahkemeyle alırsınız. dayınız saf biriymiş.


  • zeleno  (29.04.24 00:31:34) 
Normalde arsa ikiye bölünür, hangi taraf kime düşünecek diye tapu dairesinde kura çekilir. Zira caddeye bakan taraf daha değerli olur. Her neyse dayınla konuş, izin vermiyoruz, ileride yıkılırsa kusura bakma de. Dinlemezse tapuya git, arazimize izinsiz inşaat yapılıyor de, onlar yönlendirirler seni.

Edit: dayıların önünü erkenden keseceksin yoksa ipin ucu kaçıyor. bizim kumarbaz dayı yüzünden bütün araziler mahkemelik, dört tane icrası var, yetmezmiş gibi işin içinde tefeci de var. Kendisi nerede diye soracak olursan, Antalya'da dostuyla beraber yaşıyor oç
  • bay yeşil  (29.04.24 02:29:52 ~ 02:34:11) 
ileride bir mahkeme süreci olursa "bu evi biz kendi çabamızla yaptık" deyip mahkemeyi kazanır ve mahkeme artı avukat masrafları size yüklenir. başımıza geldi.

öyle "ev yaptı bizim de hakkımız var" diyemiyorsunuz. buradan gol yememek için şimdiden avukat tutup mal paylaşımına gidin derim. değerli olsun olmasın annenizi ikna etmeniz gerek özetle.

zaten bilirkişi gelecek bakacak edecek hakim değişti vs. derken en az 3-4 senelik bir süreç başlatacaksınız. vakit kaybetmeyin. kısa yoldan belediyeden falan kurtuluşunuz yok.
  • bisorumvargaliba  (29.04.24 03:09:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.