[]

Hayattan keyif alıyor musunuz?

Hayattan keyif almadığımı fark ediyorum. Sizde durumlar nasıl? Kendinizi nasıl motive ediyorsunuz ya da yaşamaktan nasıl keyif alıyorsunuz?




 
Almıyorum maalesef


  • jülsezar  (27.04.24 19:03:25) 
Alıyorum. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyim, bir ateist olarak aşırı derecede şükürcü bir insanım.
Ayıptır söylemesi, iyi kazanıyorum; yalnız yaşıyorum, minimal de olsa her şeyim var, kendime fazlasıyla yetiyorum yani hayat kalitemi yüksek tutabiliyorum.
Babam rahmetli, annem sağ ama onun da hayat kalitesi yüksek ve sağlığı yerinde. Tüm arkadaşlarım da aynı şekilde yani ciddi bir problemi olan yok.
Hobilerim çok çok ulaşılabilir şeyler. Gusto sahibi olduğumu düşünmüyorum, çok rafine zevklerim yok (var aslında da devede kulak yani ulaşamadığım şeyler değil) bundan dolayı rahatça eğlenebiliyorum.
Gelecekten büyük beklentilerim yok, kaybetmekten çok korktuğum şeyler yok, maceracı bir yapım yok. Kaygılarım olmadığından tatlı tatlı yuvarlanıp gidiyorum :)
  • norek  (27.04.24 19:24:17) 
@norek, sen ben misin be karşim

Gelecek kaygım yok, sevdiklerim yanimda/hayatta ve sağlıklı, özgürüm, büyük oranda istediğim hayatı yasayabiliyorum ve YAZ GELDİİİĞĞĞ O.o daha fazla ne istenir ki hayattan
  • abuzer  (27.04.24 19:30:05) 
Odaklanamama sorunumu bir halletsem alacağım da


  • Mirket  (27.04.24 19:30:15) 
norek'e +1 diyeceğim, tam da bugün bi arkadaşımla biz niye bu kadar hayattan keyif alıyoruz üzerine konuştuk. benim özelimde iki konu var:

1) dini bir inancı olmayan birisine göre ruhumun derinliklerinde çok şükürcüyüm. sevdiklerimin sağ ve sağlıklı olması yetiyor resmen. öyle vurdumduymaz bir tip de değilim, işle ilgili de stresim olur, maddi olarak da borçlarım yatırımlarım falan filan var ama günün sonunda hep derdi tasayı "en azından hayattayız be" düsturuyla bertaraaf edebiliyorum.

2) küçük şeylerden komik derecede zevk alıyorum. sabah kahvesi koyarken heyecanlanıyorum biraz mesela :d akşama bi film seçerken, eş dostla sadece birer bira tokuştururken bile sinsi bi yaşam keyfi geliyor. bunu nasıl becerdim bilmiyorum, eskiden böyle değildi.

her şey ne beklediğinle ilgili bence. insanların çok fazla beklentileri var. haksızlar demiyorum ama çevremde benim gibi olan diğer arkadaşlara bakıyorum; (beyaz yaka orta sınıf bir çevrem var) baya evini barkını almış, arabasını almış, yılda 3-4 kere yurtdışına giden insanlar bile ekonomiden inanılmaz mutsuz oluyorlar mesela. bunu fazlasıyla dert ediyorlar ya da bir yerde buluşalım, istanbul trafiğine maruz kalsınlar biraz mahvoluyorlar. enerjileri çekiliyor yani hissediyorum. bu kadar hassas olmamak lazım gibi geliyor, insanlar başardıkları ve ilerledikleri yolları çok çabuk unutuyor.
  • gitdaddy  (27.04.24 19:32:17) 
Hayattan keyif alabiliyor muyum yoksa alamıyor muyum tahmin edemiyorum.


  • Mehmettheslim  (27.04.24 19:52:20) 
Alamıyorum bazen.


  • ruhen hastayim ben  (27.04.24 20:05:34) 
Almıyorum. Kendimi nasıl motive ediyorum ? Hayatın sonlu olduğunu kendime hatırlatmaya çalışıyorum. İlgi duyduğum, yapmaktan keyif alacağım spor & hobi kovalıyorum. Oyalanabildiğimiz kadar güzel oyalanalım işte.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (27.04.24 20:34:47) 
ne zaman hayattan keyif alamadigini düsünüyorsun mesela? o keyif almamani saglayan tetikleyici faktörü bulup onu degistirebilirsin.

ben genel olarak hayattan keyif aliyorum. üzüldügüm seyler de oluyor tabii. is okul ayri bir stres ve genel olarak hayattan keyif alamama sebebim ama hayatin bir parcasi onlar da. onlarsiz olmaz.

yasamayi seviyorum. harika bir hayatim var. yani mesela nefes aliyorum ve diyorum ki ne güzel nefes aliyorum akcigerlerim var? biraz suursuz olmak lazim sanirim hayattan keyif almak icin :)

hayatimda az ve öz insan var. onlari cok seviyorum..
arkadaslarim beni cok sever. ben de onlari. tanistirdigim sevgililerim bile sasirirdi arkadaslarin seni ne kadar cok seviyor gözünün icine bakiyor herkes diye. ben de onlarla zaman gecirdikce mutlu oluyorum. gecen gün bir arkadasimla bulusacaktik o beni bekliyordu ben onu görünce ona dogru kollarimi acarak kosmaya basladim o da bana cok hizli kostu ve yolun ortasinda sarildik :D o kiz kocasini görünce öyle sarilmiyordur eminim dflkgjf

kitap okumayi, gükmeyi, icki icmeyi ve su siralar tekrardan sporu da seviyorum/keyif aliyorum.
  • robert bosch  (27.04.24 21:40:59) 
Alıyorum ya.


  • Amaranta ursula  (27.04.24 21:56:47) 
Almiyorum. Ama olmekten cok korkuyorum. O yuzden yasiyorum mecbur. Ne yasamak istiyorum ne olmek.


  • Kittie  (27.04.24 22:03:32) 
Değişiyor. Bazen keyif alıyorum, bazen de almıyorum.


  • rock n roll  (27.04.24 22:05:46) 
Almıyorum. Annem alzheimer hastasıydı, yıllarca onun bakımı ile meşgul oldum. Bu yıl vefat etti. Kurtuldu diye seviniyorum ve kendimi berbat hissediyorum. Babam da tansiyon hastası. Annemin ölümüyle sağlık durumu daha da kötüleşti.
İşimi sevmiyorum, para için yapıyorum. İşimden hobilere zaman kalmıyor. İşimden yaşamaya zaman kalmıyor.
Arkadaşlarımla zaman geçirmeyi eskiden severdim. Çok düşüncesiz insanlar, dünya onların etrafında dönüyor ve hep dönecek sanıyorlar. Şuraya yazdıklarımı onlara anlatmaya çalışsam oflamaya başlarlar hemen. Bu yüzden aramıza mesafe koydum.
  • gnosis  (27.04.24 22:55:24) 
neredeyse sıfır. anlık dopaminler harici hiç bu kadar kötü dönemim olmamıştı sanırım


  • avatar is back  (27.04.24 23:06:38) 
Alıyorum. Çok sevgi dolu ve huzurlu bir insanım ama uyuyamama sorunum var. Onu da çözersem benden iyisi yok.


  • gabe h coud  (27.04.24 23:12:34) 
pek almıyorum. koşturmaca içinde geçiyor çoğu zaman hayatım. ama kötü bir şey olmaması benim için yeterli çoğu zaman, hayattan büyük beklentilerim yok keyif alma adına.


  • playing star again  (27.04.24 23:22:41) 
no dostum no. kedolarin sagligi disinda zevk alma hissi pek yok mecburen şükretmeyi ogreniyorum hayatimda ilk defa. tek yol bu cunku. bi de slotta kazanmak iyi hissettiriyo
.......neyasimki...

  • ala09  (27.04.24 23:23:50) 
nietzsche abinin dediği gibi acı çekiyoruz ki gülmeyi keşfettik, aynı hesap


  • gule gule  (27.04.24 23:28:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.