[]

Aşırı aktif mesane

Bunun için ne yapılabilir? Psikolojik diyenler de var ama çiş nasıl psikolojik olur durduk yere




 
Nörolojik bozukluklar, hormon değişiklikleri,p elvik kas zayıflığı veya spazmları, idrar yolu enfeksiyonu, hatta yakın zamanda kullandığınız bir ilacın yan etkileri. Olası sebepler çok fazla ama yanıtı burada değil, mutlaka bir uzmana görünün. Geçmiş olsun.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (26.04.24 17:58:38) 
Yüksek tansiyon belirtisi.


  • ferenc  (26.04.24 18:12:16) 
şeker hastalıgı


  • sizofren06  (26.04.24 18:50:57) 
Geçmiş olsun. aynı dertten muzdarip birisiydim 10 yıl kadar önce ilaç tedavisi ile çözülmüştü sorunum fakat şu sıralar daha ağır ve yoğun şekil de yaşıyorum semptomlarını psikoloji bir etken mi? kesinlikle evet çünkü hep bi tereddüt çişini yaparken aklında mesanem boşalmadı hissiyatı mesaneyi kastırarak boşaltmaya çalışmak falan hep psikolojik doktorum da söylemişti fakat büyük çoğunluğu bu değil. iyi bir üroloji doktoru ile görüşmekte fayda var. ilaç tedavisi netice veriyor en azından psikolojini rahatlatıyor ilaca duyduğun güven ve bu da tedavide başarıyı getiriyor. tekrardan geçmiş olsun


  • odiyus  (26.04.24 21:06:00) 
buradan cevap verebilmek için yeterli bilgi yok.

mesela günde ne kadar sıvı tüketiyorsunuz? 3-4 litre tüketiyorsanız cayır cayır işemeniz normal, mesaneyle ilgisi yok.

idrar söktürücü etkisi olan bitkisel gıdalar, mesela yeşil çay, kiraz sapı çayı vs içiyor musunuz?

ya da yüksek tansiyon vs nedeniyle idrar söktürücü içeren bir ilaç kullanıyor musunuz?

ürolojiden önce bence dahiliye görsün. bir kan tahlili, bir tansiyon takibi, bir de tüm abdomen ultrasonu istesin. zaten böbrekte mesanede bir şey varsa ultrasonda gözükür.

psikolojik de nasıl olur, şöyle olur. stresten sıkıntıdan nabzınız yükselir, yani kalp atış hızınız artar. kalp atış hızı artınca ne olur? kan vücuttan Normalden yüksek bir hızda dolaşır. böbrekleriniz de 2 saatte süzeceği sıvıyı yarım saatte süzer. rahmetli annemde taşikardi vardı. çarpıntısı tutup nabzı 200'lere yaklaşınca 5 dakikada bir çişi gelirdi. stres ve sıkıntı da benzer şekilde nabzınızı yükseltirse daha sık çişiniz gelir.
  • kibritsuyu  (27.04.24 01:43:31 ~ 28.04.24 19:25:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.