[]

Protein Tozu

Merhaba,

15 yaşında bir genç protein tozu içmeli mi?

Sorudan bagımsız en iyi protein tozu hangisidir? Hangi marka?

 
1. İçmemeli. Protein tozu içmek yetine dengeli beslenmeli.

2. Bilmiyorum.
  • 10551037  (26.04.24 16:50:37) 
içmeli.

weider en pahalı proteindir ama hiç kullanamdım bilmiyorum. bir sürü farklı marka toz kullandım aralarında zerre kadar fark göremedim.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (26.04.24 16:55:40) 
Çok çok abartmadikca hiçbir zararı yok.
Parası varsa kullansın

  • ferenc  (26.04.24 17:04:59) 
eğer profesyonel değilse -ornegin milli takıma seçilecek bir spor dalı gibi- almamalı.

eğer ruh sağlığını etkileyecek siskalik, kamburluk, duruş bozukluğu vs yoksa almamalı.

büyüme cagi geçtikten sonra alsın. alacaksa da, katkısız vejeteryan protein tozları var, onlara bakın.
  • anlatamıyorum  (26.04.24 17:10:25) 
Bazı çok zayıf çocuklara doktor kontrolü ve tavsiyesi altında protein takviyesi veriliyor.

Yalnız dediğim gibi, doktor kontrolünde.

Normal gelişimi olan bir çocuk -hem de büyüme çağında - kas için protein tozunu yüklenirse karaciğer vs iç organları zorlayabilir. (Doktor değilim yanılıyor olabilirim ama bana mantıklı gelmiyor)
  • makbur  (26.04.24 18:47:41) 
15 yaşında çocuğun protein tozu içme motivasyonu kaynağı nedir?

Beslenemiyor mu, et yiyemiyor mu, bakliyatla ilgili bir sorunu mu var?
  • Mirket  (26.04.24 19:32:12) 
Mirket +1
Motivasyon kaynağına bağlı. Yani şimdi bu çocuk cips, cikolata, fast food yiyorsa zaten protein tozu almasının bir sağlık riski olması konusulamaz. Hepsi işlenmis gida.
Önemli sorun 15 yaşında çocuk ne mantıkla protein ihtiyaci görüyor?
Eğer sporcuysa (yani yarisma falan katiliyorsa) anlarim da yani yeterli protein almak özel bir amaç yoksa zor değil.

Çoğu protein markası aynı ama Türkiye'de ben optimum alırdım genelde. Ama Avrupa'da myprotein alıyorum.
  • logisticsmanager  (26.04.24 20:08:08) 
Bende gunde 4 kez whey protein kullaniyorum. Optimum Nutrition Whey Hydro iyi bir protein tozu. ise yariyor.

Yalniz 15 yasinda bobrekler ne durumdadir hic bilmedigim icin, icip icmemesi konusunda bir sey soyleyemem.
  • thetruenorthstrongandfree  (27.04.24 01:28:06) 
şimdi öncelikle 15 yaşında bir gencin hormonları ve metabolizması tavan durumda. herhangi bir takviye almadan, beslenmesini ve uyku düzenini yoluna koyarak katetebileceği yol çok fazla. bunlar düzensiz ise öncelikle bunları ayarlamalı. yoksa bunlar bozukken alacağı toz psikolojik olarak zarar yazar. bir noktada tamamen aldığı takviyeye güvenmeye başlar ama asıl önemli olan uyku ve beslenme.

bunlar düzenliyse bir noktadan sonra vücudunu daha yukarıya taşımak için kullanabilir. protein tozu bir takviyedir ve adından da anlaşıldığı üzere protein takviyesidir. mucizevi bir bileşen değildir. bir de bcaa var. bu da ağırlık antremanında yıpranan kasların daha hızlı iyileşmesini sağlar. kas gelişimini hızlandırır.

ama dediğim gibi asıl kilit sıkı bir antreman, düzenli ve sporuna uygun düzgün bir beslenme ve düzenli bir uyku. bunlarda eksiklik varsa kullanmasının bir faydası yok.

şu ara beslenmem bozulduğu için ara verdim ikisine de, adını hatırlamıyorum ama eve gidince bakarım gerekliyse. kullandığım ürünü bu işin uzmanı, alanında ünlü bir abi tavsiye etmişti.

kullandığım;

protein tozu: nutrend
bcaa: dna

tavsiye ederim.
  • air  (27.04.24 15:14:05 ~ 30.04.24 08:39:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.