[]

Evcil Hayvan Sigortası Yaptıran Var Mı?

Selamlar, evcil hayvanı olanlar bilir, veteriner ücretleri çılgınlık seviyesinde.
Ben kayınbiraderim veteriner hekim olduğu için iç-dış parazit gibi ciddi maliyet kalemlerini ücretsiz hallediyorum, aşılar da aynı şekilde. Ama aynı şehirde olmadığımız için acil durumlarda yakınlardaki hayvan hastanesine gidiyoruz.

Geçenlerde zehirlenme tehlikesi ile gittik, 2700 lira tuttu söylemesi ayıp, kusturma, mide koruyucu ve vitamin yapıldı. Benim dünyalar güzeli kızımın canı sağ olsun, yeter ki iyi olsun ama bugün en kapsamlı pet sigorta paketi bile 5200 lira.

Ben de dedim ki acil durumlarda bu belirsiz maliyetlerle ya da fiyatların şoke eden kötü sürprizleri ile uğraşacağıma yılda 3-5 bin lira taksit taksit ödeyeyim kafam rahat olsun.

Ne dersiniz? Yaptıran var mı? Memnun kaldınız mı?_

 
evcil hayvan sigortasi tam bir dolandiricilik isi. onun yerine her ay kenara para at altin hesabina daha iyi.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (26.04.24 13:56:17) 
arkadasim yaptiriyor, oneriyor. biz yaptirmiyoruz simdiki sorunumuz icin 50k gibi bir hesap bekliyoruz:/ hem yatis hem ameliyat icin. umarim daha uste cikmaz ama kesinlikle faydasini gorursunuz. zaten ic dis da kapsayan vardi bildigim kadariyla (1 kerelik olabilir)


  • ala09  (26.04.24 13:57:51) 
11 senedir iki kedi bakıyoruz, tekir. biz yaptırmadık ama malum yaş aldıkça sağlık sorunları baş gösteriyor. dediğiniz şekildeyse ve içerisinde bir dolandırıcılık yoksa çok mantıklı gözüküyor.

7-10 gün veterinerden çıkamadık idrar yollarıyla ilgili 17 bin lira hesap çıkardılar. bize özel uygun hali bu şekildeydi.
  • gule gule  (26.04.24 14:03:00 ~ 14:07:29) 
neden dolandırıcılık dendiğini anlamadım, bir arkadaşım zürih sigortadan yaptırmış, veterinerde ödemelerini yaptıktan 4 gün sonra da sigorta şirketinden parasını almış.

ki zürih en başta söylüyor. anlaşmalı veterinere giderseniz ödediğinizin yüzde 80'ini, anlaşmalı olmayan veterinere giderseniz yüzde 60'ını karşılarım diye.
  • ofelia  (26.04.24 14:16:54) 
@ofelia, bugün zaten bir veterinere iki kez selam verseniz en kapsamlı yıllık dediğiniz ücret çıkıyor karşınıza. bundan dolayı tereddüt ettim, güveniyorsanız yaptırın.

bu duyuruyu okuduğumdan beri ben de araştırıyorum internette gayet uygun gözüküyor.
  • gule gule  (26.04.24 14:25:02 ~ 14:28:44) 
Ben yurtdışında çok arastirdim. Şimdi Türkiye fiyatını bilemem ama kendi bildiklerimden yazayim;
- her şeyi karsilamiyor. Misal köpeğin genetigi/dogumdan olusmus olabilecek şeyleri. Misal kalça sorunu falan.
-max 8 yaslarina kadar falan devam ediyor. Belli noktadan sonra uzatmiyorlar. Buna ek olarak belli yaşın üstüne de baslatmiyorlar.

Bu noktada biz hanimla şimdilik kenara para koyma diyoruz. Ama Türkiye'deki belki farklıdır. Içinde yazanlari okumak lazım. Çünkü kopeklerde/kedilerde asıl sorun yaslaninca.
  • logisticsmanager  (26.04.24 14:35:06) 
2 kedim var, yaptırmadım. Büyük bir sorunda kafamda harcayabileceğim belirli bir meblağ var. Fazlasını düşünmüyorum. Bunu dışında premium mama önlerinde, evde sınırsız erişim ve oyun arkalarında. Gerisi kısmet / natural selection.


  • prole  (26.04.24 15:02:44) 
allianz, zürih falanyasadigimiz ülkede arastirdik biz.

bir defa yillik istenen meblag cok yüksek.
sadece 6 yasa kadar sigortaliyorlar.
belli bir yastan sonra uzatmiyorlar (10 yas galiba).
sigartayi kapsadigi yaslarda hayvanin zaten hastalik gecirme riski daha düsük oluyor.
buna ragmen sigorta da her seyi karsilamiyor.

allianz bize yillik 600 euro gibi bir meblagdan bahsetti bundan 5 yil önce ve yillik üst limit 1800 euro. bu su demek: her yil 600 eurodan fazla bir veteriner masrafi olacak ve sigorta icin bu masraflarin tamami karsilanacak sorunlar kategorisinde olacak ki attigin tas ürküttügün kurbagaya degsin. üstelik veteriner masrafi 1800 euroyu gecerse üstünü cebinden ödüyorsun.

ilk on sene boyunca kac hayvanin yillik bu kadar masrafi oluyor ki? bizim kedi 11 yasinda, tekir. gecen ay 1100 euro harcadik, o da ilk kez. 600 euroyu zaten 11 sene boyunca kenara koysan hayvanin yasliliginda kenarda hatiri sayilir bir birikimin olur.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (26.04.24 15:43:28 ~ 15:48:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.