[]

İş takibini nasıl yapıyorsunuz?

500 müşteriniz var diyelim. Ama 30 tane ana müşterinin altında 500 tane. Yani 1 ana müşterinin altındaki alt müşterilerin 10 tanesinden şikayet gelirse bağlı oldukları ana müşteriye o şikayeti giriyoruz.

E bu ana müşteri sayısı artıyor. Şikayetlerin çözülüp çözülmediği, takibi ne excel ile ne de google takvim ile güzel ilerlemiyor. Siz ne yapıyorsunuz veya ben ne yapayım? Akıl verene güzel dileklerimi müjdeliyorum!


 
kullandığımız crm'de iş takibi modülü var. sorunlar için kayıt açılıyor, ilgili birime yönlendiriliyor, ilgili birim müşteri ile şikayet için görüşüp çözüme kavuşturuyor veya yönetimle görüşüp adım atılmasını sağlıyor. modül bize çözülmüş, çözülmemiş, beklemede olan veya hiç açılmamış şikayetleri rapor olarak sunuyor ve eski şikayetlerin kapanması için ilgili birime düzenli olarak bildirim gönderiyor.

yani benim nezdimde sorunun çözümü ücretli yazılımlar ile oluyor.
  • bravoteam  (26.04.24 13:29:17) 
illa excel diyorsanız, bir anasayfa yapın, yan tarafta başka bir sayfada (ya da sayfalarda) şikayetleri alt alta yazın. aklınıza gelebilecek, gerekli gereksiz tüm detayları yazın aynı satırda. ama örneğin AŞAMA başlığı ile bir sütun olsun. bu sütunda şikayetin çözümü ile ilgili aşamayı özetleyin. mesela şöyle değerler olsun.

1- HENÜZ İLGİLENİLMEDİ
2- İLGİLİ DEPARTMANA İLETİLDİ
3- İLGİLİ DEPARTMAN BİR ŞEYLER YAPMAYA BAŞLADI
4- MÜŞTERİYE ÇÖZÜM İLE DÖNÜŞ YAPILDI
5- ÇÖZÜLDÜ

bunları sektöre göre, kafanıza göre değiştirin. ama 20-30 tane olmasın. hepi topu 4-5 tane olsun. ana sayfada, ÇÖZÜLDÜ şeklinde olmayanları, lookup'la ya da başka bir formülle listeletin (illa vardır çok kolay yolları).. anasayfayı açtığınızda çözülmemiş olanları bir kerede kabak gibi görün. detaylarını görmek için de, diğer sayfalara gidip tek tek incelersiniz, ne yapmanız gerekiyorsa yaparsınız. tabii bu primitif bir çözüm. çünkü excel bir veritabanı değil.

web'de bu tarz işler için özelleşmiş trilyon tane paket var. help desk ticketing ya da support ticketing yazıp aratırsanız bir dolu çıkar. genel olarak bunlar paralı tabii ki. ama bir iki tanesi kısıtlı özelliklerle ücretsiz kullanılıyor(dur) özelliklerinden ya da ücretlerinden bağımsız olarak aklıma gelenler, zendesk, zoho desk, hubspot'un ilgili bölümü, odoo'nun ilgili bölümü gibi...

ben ne yapardım?

söylediğiniz şeyi airtable'da yapardım. excel'le veritabanı kırması bir şey düşünün. kullanımı kolay ve kod yazmanıza gerek kalmadan "yeterince kullanışlı" arabirimler oluşturma şansınız var. kısaca şöyle bir akış olacak:

müşteriler olacak.
müşterilere bağlı şikayetler olacak
bu şikayetleri çözülecekleri departmanlara / kişilere atayacaksınız
bu şikayetlerin çözüm aşamalarını yazacaksınız

Airtable 'a girince, çözülmemişleri ve ne durumda olduğunuzu kabak gibi göreceksiniz. hatta şunlar da mümkün:

- bir form oluşturup, linkini müşterilere verirsiniz, müşteriler şikayetlerini buraya girer.
- bu şikayet birinin (ya da sizin) önüne düşer. şikayetin nasıl çözüleceği, kimin çözeceğine karar verilir. şikayet bu kişinin önüne düşer.
- bu kişi şikayeti çözdükçe, adımlar sizin önünüze gelir.
- her gün sabah ya da akşam, yeni gelen problemler, o gün neler yapıldı vs gibi şeyler size ya da herkese rapor olarak gider.
- şikayet çözülünce ofiste çiçekler açar.
  • co2s2  (26.04.24 17:00:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.