[]

Salata - Yeşillik kurutucu

Merhaba,

Roka, maydonoz, dereotu vb. gibi otları kurutmak için ne kullanıyorsunuz? evde plastik manuel bi' şey vardı 9-10 senedir kullanıyoduk, ben hayvan gibi abandığım için mi ya da miadını doldurduğundan mıdır nedir kırdım :) Elektriklileri fln da varmış, siz ne kullanıyorsunuz? Ne tavsiye edersiniz?


 
Havlu kağıda sarıp saklama kabına koyuyorum.


  • rock n roll  (26.04.24 09:03:45) 
santrifüj aleti var(büyük ihtimal sizin kırdığınız) manuel onunla suyunu alıp, bir süre koltuğa serdikten sonra kabın içinde bölmeleri kağıt havluyla ayırarak dolaba. elektrikle çalışanları da var aletin.


  • gule gule  (26.04.24 09:11:13 ~ 09:17:02) 
denediklerim:
-kirdiginiz o plastik kurutucu: biraz amele isi ama is goruyor.
-kagit havlu: yukaridakinin yanindan bile gecmez + kagitta bir suru zararli madde var (kokusuzlastirici, baglayici, seluloz lifi vs..)
-airfryer: en dusuk isida guzel oluyor ama 40 dk falan beklemen lazim.

denemedigim:
-elektrikli olanlar
-bir de ekmek kizartma makinesi gibi bir cihaz var dilim portakallari kurutuyor meyve cipsi icin

sonuc: henuz kullanmadim; ama bence elektrikli olan en iyisi. zira plastik manuel olani en iyi sonucu veriyordu ama amele isi.
  • buenosdias  (26.04.24 09:49:04) 
Yeşillikleri bir havlu kağıda sarıp kapaklı bir kapta YIKAMADAN dolaba kaldırın, kullanacağınız kadar miktar alıp yıkarsınız

Yeşilliğe su değdi mi ne kadar manuel salata kurutucuyla döndürsen de yine ömrü kısalıyor

Kurutmam gereken şeyleri plastik kurutucuyla döndürüyorum, manuel olmasından memnunum
  • grimavi  (26.04.24 10:14:30) 
yıkadıktan sonra sizin kırdığınız aletle kurutuyorum.
sonra kilitli, hava almayan kutuya koyuyorum (vakumlu kutular da olabilir).
kutuların dibine filtre/süzgeç denen yükseltici aletten koyuyorum. 1 yaprak kağıt havluyu da sadece otların üstüne koyuyorum.

süzgeç/filtre dediğim alet şu kutunun içerisindeki: productimages.hepsiburada.net
  • tnz  (26.04.24 10:19:23) 
@grimavi; Her seferinde su, sonrasında sirkeli su sonrasında durula fln çok zahmetli olmaz mı?


  • kumandanim  (26.04.24 11:08:14) 
  • robert bosch  (26.04.24 11:15:56) 
Hocam akşam yemek hazırlarken mutfağa girince ilk önce orta boy plastik bir kaseye bir avuç roka bir tutam maydonoz bir tutam dereotu koparıp suya basıyorum

Yeşillikler yemek hazırlanana kadar suda bekliyor, sonra süzüp doğruyorum, miktar az olduğu için zor
gelmiyor, bana pratik geliyor sen de dene karar ver :)
  • grimavi  (26.04.24 12:11:54) 
@robert bosch; Alacaktım da stokta kalmamış.


  • kumandanim  (26.04.24 15:54:27) 
@tnz buna da bakayım, teşekkürler.


  • kumandanim  (26.04.24 15:57:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.