[]

Vergi dairesinden mesaj

Değerli Mükellefimiz,
Başkanlığımız verilerinden, 2023 yılında gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilmesi gereken ücret geliri elde ettiğinize yönelik emarelere ulaşılmıştır.
Vergi daireniz tarafından işlemlere başlanmadan önce pişmanlıkla beyanname vererek verginizi vergi ziyaı cezası olmadan ödeyebilirsiniz.
Beyannamenizi Dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr) veya Hazır Beyan Sistemi (hazirbeyan.gib.gov.tr) üzerinden hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde beyan edip ödeyebilirsiniz.
İyi günler dileriz.

Boyle bir mesaj aldim. 2023 boyunca sgkli bi sekilde calistim yil sonunda sirketim layoff yapti tazminatimi alip ciktim. Websiteden baktigimda hicbir sey gorunmuyor, yarin vergi dairesine gitsem sorun cozulur mu? Sorunun ne oldugunu soylerler mi?

 
ek bir gelirin var mı online vs?

her halükarda git vergi dairesine. sitede bişey çıkmadıysa muhtemelen bir hata vardır.
  • numlock  (25.04.24 16:23:52) 
Kira geliri olabilir belki. 189 u arayıp da sorabilirsin sanırım.


  • nuevo  (25.04.24 16:48:46 ~ 16:49:57) 
2023 senesinde bir yerden ayrılıp başka bir yerde işe başladın mı?

Böyle bir durumunuz varsa beyanname vermek gerekiyor onda da istisna tutarı var.
  • liberal  (25.04.24 17:21:59) 
edit: maaşın 1.900.000 TL'den yüksek mi? Bu tutardan yüksek ise onların da beyan etmesi gerek.


  • liberal  (25.04.24 17:28:45) 
ücret geliri dediği için 2 şık var, 1-belli bir tutar üstü olduğu için 2-birden fazla ücret geliriniz olduğu için


  • sweetoffice  (25.04.24 17:43:45) 
baska yerden bir gelirim yok, 2023 yilinda baska yerde de calismadim. ama gib’in sitesinde soyle bir sey fark ettim yillik gelirim 2 milyonun biraz ustunde gorunuyor, tabii vergisini aldiktan sonra bu kadar degil. Yil sonunda aldigim tazminat 1 milyonun ustunde oldugu icin 1.900.000’u geciyor kumulatif dusunursek. bununla mi ilgilidir? bununla ilgiliyse de vergisi odenmis her seyin bir de canimizi mi alcaklar artik dhsjd


  • la mort heureuse  (25.04.24 19:02:56) 
saçma sapan bir uygulama, beyan ediyorsunuz vergi çıkmıyor ama yine de bilmek istiyorlar.


  • liberal  (25.04.24 21:12:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.