[]

Sivasspor Fenerbahçe penaltısı VAR kamerası

Öncelikle üç büyük takım ve futbolla alakam yok VAR sistemiyle ilgili sorum

Az önce öylesine maça bakıyordum penaltı pozisyonu oldu, hakem VAR ekranından izleyene kadar pozisyonun tekrarını verdi yayıncı, defans oyuncusunun forvetin ayağına arkadan vurduğu anlaşılmıyordu

Hakem gidip pozisyonu izledi, ardından yayıncı tekrarı bir daha verdi bu sefer arkadan temas olduğu net göründü

Bizim izlediğimiz kameralarla VAR'ın izlediği kameralar farklı galiba, yayıncı hepsini vermiyor öyle mi ?

 
bunu ben de merak ediyorum ; arkadan vurmayı gösteren açıdan verdiler mi hakeme.


  • ercu cozer  (22.04.24 22:34:14) 
hayır kameralar aynı, o sırada var hangisini gönderse var ekranına hakem onu görüyor, bein yönetmeni hangisini gönderse biz de onu izliyoruz. arkadan faul'e değil, yandan bileğe yapılan hamleye penaltı verildi bu arada. twitter.com şu pozisyona. o sırada 3 şey kontrol edildi, bu hamle, arkadaki temas olup olmaması kısmı ve ofsayt


  • avatar is back  (22.04.24 22:48:07) 
ulkemizde uygulanan var sistemi ile ilgili en buyuk problem de bu aslinda. gecmisteki maclarda da bircok ornegi goruldu, var sisteminde cok daha fazla, cok daha net goruntu oluyor. cok daha fazla veri kullanarak degerlendiriyorlar. bu degerlendirme surecinde ise yayinci bu goruntulerin cok daha azini yayinda gosteriyor. hatta tartismalar uzayinca gunler sonra ortaya cikan var goruntuleri de oldu gecmiste.

seytanin avukatligini yaparsak, tahminime gore mac yayini sirasinda tum goruntulerin seffaf olarak yayina verilmesi islerine gelmiyor, cunku goruntulerin bir kismini gosterip bir kismini gostermeyerek durumun gidisatini, pozisyon uzerindeki algiyi ellerinde tutmak istiyorlar. nasil olsa "duruma gore" gosteririz diye dusunuyor olabilirler.

olmasi gereken o an varda hangi goruntu varsa, var hakemi hangi goruntuyu inceliyorsa yayina verilmeli, hatta konusmalar da verilmeli. biz de futbol izleyicisi olarak bilinclenelim, o kararin, ya da verilmeyen kararin gerekcesini ogrenelim.

bana gore dunku macta arkadan yapilan mudahale, kalecinin yaptigina kiyasla daha tartismasiz bir faul + kirmizi kart. ama neye gore bu pozisyonda kalecinin mudahalesine gore karar verildi bilemiyorum. iste bu gayri seffaf uygulama nedeniyle de eger yanlis biliyorsam, yanlis goruyorsam, ya da yanlis yorumluyorsam bir taraftar olarak dogrusunu ogrenemiyorum.
  • emrahday  (23.04.24 11:40:59 ~ 11:41:58) 
20-25 tane kamera var en az. yönetmen pozisyona göre görüntüyü ekrana veriyor. var'a gidince de ekrana yayında vermediği açıları gösterebiliyor.


  • paintov  (23.04.24 13:31:51) 
VAR mahvetti futbolu, temas alip, ustune oyunculuk da ekleyince hersey penalti oldu. Graham poll'un da dedigi gibi no cheap penalty olayi uygulanmaliydi. Bayern Arsenal ilk mactaki Saka'nin son dakikadaki pozisyonuna bakin, ona bile penalti cikmadi. Ondan zaten bagirip duruyorlar no cheap penalty diye tum Avrupa'da.


  • freedonia  (23.04.24 17:21:06 ~ 17:22:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.