[]

Acil !! yoğun bakımda Entübe edilen hasta ve kurtuluş yolu

Merhabalar,

Özellikle tıp konusunda uzman arkadaşlardan yardım rica ediyoruz.

Durum şöyle anlatayım. Kişinin yoğun sigara kullanımı vardı, geçtiğimiz sene hastanede yatıp bu sırada koah teşhisi konulda ve akciğer durumunun kötüleşmesinden dolayı oksijen makinesi verildi.

Bundan sonra akşamları oksijen makinasına bağlı uyuyup. Sabah makinasız olarak yaşantısına devam ediyordu. Ancak son haftalarda, nefes almasında zorluk nedeniyle kişi ayakta acil servise başvurdu. Acil servis göğüs hastalıları uzmanı olmamasından dolayı farklı bir devlet hastanesine sevk etti.

Bu hastanede kişiye ek olarak ağır zature teşhisi konuldu, ilk bir kaç gün normal oksjien maskesi ile nefes verildi, ancak sonradan hastanın tedaviye red etmesi gerekçesi ile Entübe edildi ki o sırada doktoru bayram iznine ayrılacağını söylüyordu. Şu anda hasta bayramın ilk gününden itibaren entübe edilmiş durumda, doktorlar normal insana %20 oksijen ihtiyacı varken, makina ile %100 oksjen verlidiği söylüyor.Ancak buna rağmen hastanın ak çiğerlerinde her hangi bir toparlanma mevcut değil.

Hastayı başka bir hastaneyi nakit etmek istiyoruz ancak, doktorlar bu durumda hastanın nakil olmasının tehlikeli olacağını ve hangi hastane olursa olsun, farklı bir tedavi yöntemi olmadığını söylüyorlar.

Son yatışında ayakta giden hasta, 2 gün sonra entübe edildi. Entübasyona neden zorunlu kalındığı hakkında ikna edici bir cevap alamadık. Doktorun bayram iznine çıkacağı günden önce entübasyon yapılması kafamızı çok karıştırıyor.

Konu ile ilgili kamera kayıtları istedik ancak, hastane mahkeme olmadan işlem yapılamayacağını söylüyor. Bu durumdaki hastayı kurtarmak için ne yapabiliriz, hasta nakli ne kadar mantıklı olur.

Nokta bile olsa yazan herkese şimdiden çok teşekkürler.

 
Geçmiş olsun. Hastayı nakil olayına birkaç doktordan görüş alarak karar verin. Onlar da nakilde yarar var diyorlarsa ona göre hareket edersiniz.


  • dedeminhirkasi  (22.04.24 22:29:43) 
Merhaba Rao,

Öncelikle cok gecmis olsun. 22 yildir koah hastasi olan dedemde benzer bir sürec yasadik. Önce unutkanlik ve uyuklamalari artti. Alzheimer oldugunu düsündük, doktora götürdük. Meger oksijen yetmezliginden kaynaklaniyormus. Hatta bu durum baslamadan bir ay önce gögüs doktoruna görünmüstü. Doktor da herhangi süpheli bir durum görmemisti. Düzenli olarak doktor kontrollerini olan, ilaclarini kullanan bir koah hastasiydi.

Doktor degilim sadece benzer bir süreci yakinen deneyimlemis biri olarak yaziyorum. Bizim durumumuzda koah cok ilerlemisti ve cigerlerin toparlanmasi gibi bir durum söz konusu degildi. Doktorun dedigine göre bu hastalikta bir noktada cigerler fonksiyonlarini yerine getiremez hale geliyormus.

Asagi yukari bir ay sonra hastamiz eve cikabildi ama evde de oksijen destegiyle yasamini sürdürebiliyordu. Entübe durumu evde de devam etti. Hatta elektrik kesintisine karsi evde jeneratör bulunduruyorduk iki tane.

Sadece deneyimimi paylasiyorum, umarim sizinki cok daha kolaylikla atlatilabilecek bir durumdur. Tekrar gecmis olsun.
  • chihirovekohaku  (23.04.24 11:50:01 ~ 12:01:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.