[]

kuyumcular vergi veriyor mu?

yok kambiyoydu şu bu onları geçelim. adamın eline x liradan altın geliyor, kar koyup satıyor veya x liranın altından bozdurmak isteyenden alıp, karlı fiyattan satıyor. bunu devlet vergilendiriyor mu? çünkü görebildiğim ve konuştuğum kadarıyla kuyumcular hem doların uçuşu hem güvenli liman vs vs deli gibi para kazanmışlar gibi. peki ya vergisi? yoksa ona da kulp bulup vergisiz takılmaya devam mı?




 
Ben kuyumcuya gittiğimde eğer eft yaparsan X fiyat nakit verirsen Y fiyat diyor. bence gayet net bir şekilde parayı elden aldığında vergi ödemiyor. Bankadan alınca da vergi dairesi gördüğü için ödüyor.

Aslında bu altının bu adama girişini çıkışını da devleti takip etmesi lazım. Ancak görününen o ki etmiyor. Örnek verecek olursak mesela sigara alkol vs bunlar girişi çıkışı takipli ürünler. Ama altın sanırım öyle değil.

Sektörle hiç alakam yok normal müşteri olarak fikirlerim bunlar.
  • nuevo  (22.04.24 12:22:06) 
İki gündür meşhur olan malum firmanın vergi levhası eğer doğruysa şurada.
eksisozluk.com

Anladığım kadarıyla bütün 3 harfli marketlere satış yapan bir firmanın (ki CEO'su bile var :) ) bu kadar vergi ödediği bir ülkede kuyumcular eğer vergi ödüyorsa, ödese ne olur ödemese ne
  • Mirket  (22.04.24 13:31:36) 
vermiyor hic bir esnaf vergi vermez.


  • sizofren06  (22.04.24 13:47:19) 
Bakın şöyle örnek vereyim, son çıkan ipad ve iphone alan bir tanıdığım, faturasını şirketine kestirmeye bile tenezzül etmedi. sorduğumda, aa unuttum falan dedi ama biraz daha kurcaladığımda zaten tüm ticaretin nakit döndüğünü söyledi, hacmin büyük olduğu toptan ticaretin bile. demek ki hiç biri vergi vs ödemiyor. o faturada nerden baksanız 40-50k vergi kazancı vardı.


  • karincaezmezuo  (22.04.24 14:26:13) 
Türkiye'de vergi verenler sadece maaşlı çalışanlar. Geri kalan kimse vergi vermez. Ondan zaten maassiz calisanlara cennet, maaşlıya cehennem.


  • logisticsmanager  (22.04.24 14:45:58) 
nakit ve kayıtdışı


  • bir soru sorcam  (22.04.24 16:44:16) 
kuyumcularla sınırlı değil ki bu konular. Her alanda var.
www.patronlardunyasi.com

  • diyecevaplandı  (22.04.24 20:07:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.