[]

Dükkandaki kiracımızla kira artışı için sizce nasıl diyalog kurmalı?

Bir dükkanımız var. Rahmetli babamla kiracımızın arası bazı konulardan dolayı açılmıştı. Şimdi ben adamla yeni, yeni iletişim kuruyorum. Ağabey vs. diyerek saygılı nezaketli bir biçimde.

Rahmetli babam 5 senelik sözleşme yapmış ve her sene %10 kira artış oranı yazdırmış.

Şimdi bu sene kiracının 4. senesi doluyor. Ve yine %10 artış yapacak.

Ve malumunuz ödediği fiyat enflasyona göre ve emsal dükkanlara göre kuş gibi kaldı.

Ama adam öncesinde babamla konuşmuşlar, eski sözleşmenin üstüne yatıp kabul etmemiş. Avantajına çünkü. Bu arada maddi durum olarak hiç ihtiyaç sahibi de değiller. Büyük bir firmanın şubesi

Şimdi ben hazır yeni iletişimdeyken ve (bu ay kira arttırım ayımız) tatlı dil belki işe yarar mantığıyla bir whatsapp mesajıyla abi sizi seven bir kardeşiniz olarak durumumuz böyle böyle annem ve biz geçinmekte zorlanıyoruz sizler bu yıl bütçenize göre bir güncelleme yapabilir misiniz diye yazsam.

Makul olur mu yoksa 1 sene daha bekleyip kira uyarlama davası mı açsak?

Annem bu arada hiç diyaloğa girme diyor. Ve 5 senesinin dolmasını bekleyelim diyor. Öncesinde babamla aralarının açılmasından dolayı. Karşılıklı ihtarname yollandı vb. o sebeple.


Şimdiden teşekkürler....

 
şansını dene zaten nemrut bir adam belliki red edecek kabul etmezse beklemeden avukata ver. ben kiracıdan çok çektim hiç göz yaşına bakma neyse rayici emsali ödesin.


  • eja  (22.04.24 10:29:29 ~ 10:30:33) 
Hiç uğraşmayın, 1 sene sonra dava açarsınız. Aile durumunuzu sizin ticari ilişkiniz içinde "astınız" olan birisine asla açmayın. Sizi "nazik" görüp "gereken" cevabı kendince verir, böyle tipler. Aceleye gerek yok. Diyalog kurmaya da. Zaten aralar bozulmuş, bunun hiç ama hiç faydası olmayacaktır.

Öte yandan, kiracınızın yerinde olsam ben de aynısını yapardım. Enflasyon %70, kira %10. bal kaymak.
  • anlatamıyorum  (22.04.24 10:43:38 ~ 10:44:29) 
Bu kadar sene %10'dan zam yaptıysa konuşmaya gerek yok, sözleşme 5 senelik, belirsiz süreli değil. Avukatla konuşup doğru zamanda müdahale edip direkt tahliye ederdim ben olsam.


  • kimlanbu  (22.04.24 12:23:23) 
Ben olsam asla abicim, zor durumdayiz vb. soylemlerde bulunup aradaki mesafeyi bozmazdim.
Tavsiyem notr bir dil ile sozlesmenin gelecegini netlestirmek istediginizi yazin.Iki secenek sunun: 1) Ya simdi adil olmayan bu kiranin gelecekteki artis miktarlarini da duzenleyecek sekilde tekrar belirlenmesini kabul etsin yada 2) gelecek sene sozlesme bittiginde sozlesmenin yenilenmeyecegini cikis icin yasal bildirim yapacaginizi bildirin simdiden yer arasin.

Ev sahibi olarak kendinizi neden yalvaran bir sekle sokuyorsunuz ki?
  • turkuaz  (22.04.24 12:37:00) 
bir avukatla anlasmak en iyisi bence.


  • bay b  (22.04.24 12:42:52) 
kendinizi böyle şeyler yazarak küçük düşürmeyin. düzgün bir dille artırmak istiyoruz emsallere göre çok düşük kaldı deyin. kabul etmezse muhatap olmadan bir avukat ile çalışın. seneye tespit davasını açarsınız veya avukatınız bir tahliye yolu bulur.


  • paintov  (22.04.24 13:26:21) 
Bence zor durumdayız vs. demeyin ama "%10 artış ve kira çok komik kalıyor artık. Düzgün bir artış yapalım, şu kadar TL olsun" deyin.

Olmazsa üstelemeyin ve önümüzdeki sene çıkartın.

.
  • kartallar yuksek ucar  (22.04.24 13:41:39) 
Kira sozlesmesini yenilemeyi ve güncel rakamdan devam etmeyi teklif edin. Cevapları olumsuz olursa sözleşme bitiminde tahliye edeceginizi bildirin. Koz sizin elinizde.

pısırık durmayın dükkan bu konut degil.
  • Fritz-X  (22.04.24 16:34:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.