[]

Arabanızda akü şarj cihazı bulunduruyor musunuz?

Beklenmedik bir anda akünüzün bitme ihtimaline karşı aracınızda akü takviye cihazı bulunduruyor musunuz? Sizce gerekli bir şey mi? Evetse önereceğiniz bir marka veya ürün varsa paylaşır mısınız? Teşekkürler.




 
takviye kablosu var sadece. şarj cihazı olsa iyi olur da onun şarjını sürekli takip etmek lazım. lazım olduğunda şarjı bitik olursa bir işe yaramaz.


  • inheritance  (19.04.24 14:05:53) 
Ortalama akü ömrü 5 yıl ve bitmeye yakın marş sesinden anlaşılıyor. Biterse de etraftan kablo bulunur gibi geliyor bana. Bunun için şarj cihazı taşımak manasız bence.


  • Piukh  (19.04.24 14:21:06 ~ 14:21:57) 
Hayır. Kimse bulundurmuyor. Sadece oto elektrikçilerde, araba tamircilerinde var. Normal kullanıcı için gereksiz.
Çok az insan takviye kablosu taşıyor. Bir tahminde bulunsam arabaların %5'inde vardır takviye kablosu. Bence onu da taşımak gereksiz.
Akü bitmeden anlaşılıyor veya bitince bir çözüm bulunuyor. Çok düşünmeyin.
  • michael_knight  (19.04.24 14:44:22) 
bizde var, bir sabah araba calismayip etrafta yardim edebilecek kimseyi de bulamayinca almistik. daha sonra bir benzinlikte yine araba calismayinca kullandik ve cok isimize yaradi. pahali bir sey degildi, ydisindayiz 90 euro'ya almistik. bence gayet gerekli bir sey.

yani tam olarak sarj cihazi mi bilmiyorum ama arabayi calistirmak icin aküye baglanan batarya gibi bir sey, ikinci bir arabaya gerek kalmadan arabayi calistiriyorsunuz yani.
  • mamu  (19.04.24 14:57:59 ~ 14:58:56) 
Bende de yok ama olsa fena olmazdı. Ne olur ne olmaz.


  • prole  (19.04.24 15:17:30) 
Ben bulundurmuyorum ama başıma şöyle bir arıza geldi tecrübe olarak yazayım :D
Seyir halindeyken tıklım tıklım trafiğin içinde birden akü lambam yandı, arka camım buğulandı filan noluyor diye stres oldum. Arabayı çekebileceğim hiçbir yer yok o an, sıkışık trafik ve tek şerit-tek şerit kilometrelerce tıkalı yani orda durmamın imkanı yoktu, dursam herkes döverdi beni adgsfs. Neyse belki stop etmez diye dua ederek 2-3 km daha ilerleyip sağda ara bir sokağa girip zar zor çektim, hata devam ediyor tabi sürekli. O sırada gaz yememeye başlamıştı bir de. Arabayı durdurdum biraz bekledim tek yapabileceğim şey o an açıp kapattım, eve az biraz mesafe kalmıştı. Açarken tekrar akü hatası vermedi start stop hatası verdi, sonra dedim eve götüreyim servisi arayım.

Benim arabamın aküsünün içinde bir teli kopmuş, muhtemelen ilk alırken değiştirmişlerdi ve 4000 km sonrasında filan ortaya çıktı diye tahmin ediyorum. Sonra orijinal Varta akü ile değiştirdim tamamen düzeldi. Başınıza böyle bir senaryo da gelebilir tecrübe olarak yazayım dedim. Akü içinde arızası batarya kaynaklı değildi mesela ve şarjı bitmeden azalmaya yakın mutlaka gaz yememe gibi belirti verir diye düşünüyorum çünkü enerji üretmiyor, hissedersiniz. Özellikle son anlara doğru benzini su gibi yutuyor ve benzin çok hızlı bitiyor. Gaza basınca araba kendini itekliyor geri kaçıyor filan :D
  • titanic kemancısı  (19.04.24 16:00:25 ~ 16:14:04) 
5 yılda 1 başınıza gelecek iş için cihaz alınmaz. Sonuçta Alaska'nın kırsalında ormanda kulübede yaşamıyorsunuz. Yaşıyor musunuz yoksa?


  • Huan8  (19.04.24 16:08:01) 
bulundurmuyorum, yol ortasında 220 volt priz denk gelmeyeceğine göre akü şarj pek işime yaramaz. araç takviye ile çalıştıktan sona elektrik sisteminde-aküde bir arıza yoksa zaten aküyü şarj edecektir.

çekme halatı, akü takviye kablosu ve elektrikli kompresör var.
  • orpheus  (19.04.24 16:48:26) 
bir kaç sene önce akü bitince takviye kablosu almıştım yakındaki bir benzinlikten. hala o duruyor, yeter bence.


  • co2s2  (19.04.24 17:09:46) 
Takviye kablosu bulunduruyorum, bence yeterli


  • mirty  (19.04.24 20:55:25) 
kaç sene evvel BIM in verdiği Polo Smart akü takviye aletini almıştım. 2 kere lazım oldu ikisinde de kurtarmıştı beni.
onun haricinde ışık kaynağı ve powerbank olarakta kullanıyorum.

tavsiye ederim bu tip şeyler öyle bir yerde kalıp bir kere lazım olur onda da işinize yarar.
  • gibicibicis  (19.04.24 20:57:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.