[]

canlı yayın izleme keyfimiz bitti mi?

herşeyin stok olarak gelmesi biraz canımı sıkıyor

röportajlar, konuşmalar, diziler falan filan

bir şeyin canlı olmasının bir heyecanı vardı insan onu arıyor mesela

internette canlı olarak takip ettiğiniz bir yayın var mı?

 
evet bitti bence de çünkü izleyici kitlesi sosyal medyadan sonra tekelleşmiş medyadan çıkıp dağıldı. Mesela youtube da çok medyatik bir olay için medyatik isimler canlı yayın açıyor 350.000 kişi toplanıyor inanılmaz rakamlar filan diyorlar, düşün en ünlülerin tek youtube kanalında canlı yayın için toplanan kitle bu kadar az ama o piyasa için maksimum rakamlar bunlar. Haliyle izleyici azalınca da organizasyonlar da olmuyor, e bir de işin kolayına kaçıp hazırı servis etmek herkesin işe geliyor bence. Tüketim trendi değişti.


  • titanic kemancısı  (17.04.24 23:53:20 ~ 23:54:41) 
tivibuspor erman özgür ile maç sonu yayınları.


  • baldan kaymak  (18.04.24 00:00:41) 
Çok enteresan ama ben de misal internet dünyasında bunun tersini düşünüp her şeyin canliya donmesini eleştiriyorum:) misal çok sevdiğim youtuberlar hepsi twitch oldu. Misal hala yaptıkları videolardaki sakalari hatirlarim, twitchte de benzerleri oluyor ama 8 saatlik yayin izlenmiyor izlense de bir edit vs olmadığı için zaman içinde uçup gidiyor.

Neyse sizinkiyle aynı değil ama benzer sorun, medyanın değişimi.

Ben de katılıyorum eskiden maraton izlerdim şimdi var ya orhan uluca bile zor izlerim. Bence eldeki medyanın çoğalması sonucu da böyle insanlar izlemiyor secemiyor gibi oldu. Aynisi dizi filmde de geçerli. Eskiden dünyanın en dandik filmini bile izlerken şu an oscarli filmi next yapiyoruz.

Twitch dışında canlı takip ettigim yayın yok gibi resmen.
  • logisticsmanager  (18.04.24 00:37:21) 
twitch, youtube hatta tiktok canlı yayın dolu. tiktok diye küçümsemeyin, ünlülerin çoğu orada canlı yayın yapıyor saatlerce.
seçenek çok. canlı yayın da dolu, banttan yayın da.
youtube'da nevşin mengü, ilker canıklıgil canlı yayınları ilk aklıma gelenler.
  • benarrivo  (18.04.24 00:54:14 ~ 00:55:10) 
Bir de her şey o kadar platformlara bölündü ve on demand hale geldi ki ertesi gün çoğu insanın programı/maçı/filmi izleyip ortak konuşacağı ortak konu olmuyor


  • grimavi  (18.04.24 02:08:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.