[]

Belirli Üründe Sadece Nakit Kabul Eden Lokanta

Merhaba dostlar. Öncelikle işin parasında değilim fakat esnafın tavrından ve uygulamasından ötürü bir şeylerin yanlış olduğunu ve bunun zararı ne olursa olsun cezasını çekmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda şikayeti nasıl ve nereye etmeliyim, bilmediğimden danışmak istedim.

Olay Ankara'da bir kebapçı lokantada geçiyor. Lokantanın menüde bulunmayan (bunu bilmiyordum), sadece camında asılı ve oldukça ekonomik bir menüsü var. Kağıtta sadece nakit kabul ettiği yazıyormuş bu üründe fakat ben buna hiç dikkat etmedim çünkü o zamana dek ödemeyi patron yapıyordu. Cebimde sodexo, ticket ve kredi kartıyla girip yemeği yedim. Sıra ödemeye gelince yemek kartıyla ödemek istediğimi belirttim ve sadece nakit dedi. Kapıdaki sodexo logosunu söylediğimde yediğim menünün sadece nakit olarak satıldığı, kapıda bunun da yazdığını söyledi. Kredi kartıyla ödemek istedim, onu da kabul etmedi. Dedim ki, normal menüden bir yemek seç, onu yemişim gibi yemek kartından fazlasıyla çek. İnatla kabul etmedi. En son iban alıyordum ama vergi kaçırdığından şüphelendiğimden yemeğin parasını göndermeyecektim, bunu çakmış olmalı ki kredi kartıyla ödemeyi kabul edip yemeğin üzerine 20 TL ekleyerek kredi kartından çekti. Tavrı da sanki ben orada paramla yemek yememişim de bedavaya yemek yemişim gibi çirkinceydi.

Bu esnaf hakkında nereye nasıl bir şikayette bulunabilirim? Bu olaylar şikayet için yeterli mi? Bilirkişilerden cevap bekliyorum, teşekkürler.

 
Restoran kendi çağınca müşterisi için vergisiz ucuz menü çıkartmış. Her şey için vergi vermesi demek o menünün o restorandan kalkması ve sadece pahalı yemeklerin kalması demek. Yaptığı şey doğru demiyorum. Yasa dışı bir iş yapıyor. Ama durumu gerçekçi değerlendirelim. Sen o ucuz yemeği restoran vermesi gereken tüm vergileri vermediği için bulabildin.
Restoranlar bu tip yasal olmayan durumlara giriyor maalesef. Vermek zorunda oldukları tüm vergileri verseneler ve bunu fiyatlarına yansıtsalar o zaman şuan dışardan yiyebilen bir grup insanın dışarıdan yemeye parası yetmeyecek bu da bir gerçek.

Sen bu restoranı şikayet edersen o ucuz menüye ihtiyacı olan müşterileri baltalamış olacaksın, restoranı değil.
  • zimbirik  (17.04.24 08:56:18) 
nakit satışlarda fiş veriyorsa problem değil ama diğerödeme türleri de varsa ben kabul etmiyorum diyemez. kredi kartı ile sigara satmayan yerleri il ve ilçe zabıtasına şikayet ediyorduk bu işletmeyi de o şekilde şikayet edebilirsiniz.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (17.04.24 09:18:04) 
Kredi kartı kullanımının işletmeye yükleyeceği maliyeti ortadan kaldırıp ucuz yemek menüsü yapmış. İnsani bir davranış. Dışarıya da yazmış,

Ayrıca vergi kaçırıyordur, ona bir şey diyemem ama böyle yapıyor olması vergi kaçırdığını göstermez.

Haksız olduğunuzu düşünüyorum.

Birçok internet mağazasında kredi kartına ayrı fiyat havale/EFT'ye ayrı fiyat uygulanıyor. Bir örneği aşağıda. Şimdi bunlar vergi mi kaçırmış oluyor, suç mu işlemiş oluyor?

www.nadirgold.com
  • Mirket  (17.04.24 09:46:49 ~ 09:51:56) 
@Mirket birçok internet mağazası dediğin kayıtlı satış yapıyor. Bu adamlar bütün gün deli gibi kâr yapıp sıfır vergi ödüyor. Kredi kartı kabul etmeyen adam fiş mi verir, bu kadar saf olmayın. Bunun gibi dolu yer var. Kliniğe gidiyorsun ibana at diyor, çiçekçiye gidiyorsun ibana at. Kimse vergi vermiyor, fakat fiyatlar vergili. Vergi düştükleri yok, hepsi hormonlu fiyat. Devlet bunların peşine düşmeli esas. Her yük garibanın sırtında.


  • adivar  (17.04.24 10:34:53) 
ben böyle durumlarda ödediğim ücrete bakıyorum, eğer benzerlerinden daha hesaplıysa ve işletme bana bunu nakit ödeme alması sayesinde sağlıyorsa, bu da vatandaşa hizmettir. Vergi vermekten daha az değerli değildir bana göre. Yüzlerce insan hesaplı bir fiyata yemek yiyor. Ha eğer nakit ödemeye zorluyorsa ve halihazırda diğer kredi kartıyla ödeme alan yerlerle aynı fiyatsa ya da daha yüksekse, ödemediği vergiyi benden almaya çalışıyorsa, bu durumda adil görmem. Gidip şikayet etmem, fakat bir daha alışveriş yapmam oradan.


  • tejeve  (17.04.24 13:53:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.