[]

Boşanma davası hakkında

çekişmeli boşanma davası açacağım
eşim Almanya da 2400 euro maaş alıyor ben yüzüğümü bile almadan Türkiye ye geldim tedbir nafakası ve mahkeme sonunda nafaka durumu ne olur?

boşanma sebebi eşimin fiziksel siddet (video kaydı var) ve psikolojik şiddet

ayrıca merak ettiğim ben bu şiddetten dolayı Almanya da tramva sonrası depresyon tanısı ile iki adet psikiyatri ilacı kullanıyordum.

Türkiye de henüz doktora gitmedim gitmem benim faydama olur mu?

 
Almanya'da olan adamdan bişey alamazsın. Orası demokratik bir ülke.


  • ferenc  (17.04.24 01:18:50) 
Sizin bu konuyla ilgili sorularınızı hemen her gün görüyorum fakat çok komplike bir süreçten bahsediyorsunuz. Bence bu soruları buraya sormak yerine bir avukattan profesyonel yardım alırsanız çok daha iyi olur sizin için.


  • fraise  (17.04.24 02:45:11) 
Bizzat avukat olarak söyleyebilirim ki milletlerarası özel hukuku ilgilendiren bir mesele olduğu için maalesef süreç uzun ve masraflı olacaktır iki ülkenin de hukuki normlarının değerlendirilmesi gerekmekte ve en az bir yıl ve 10bin euro ilk mahkeme gideri olacaktır...


  • apocalipy  (17.04.24 07:13:47 ~ 07:15:04) 
profesyonel yardim almanizi tavsiye ederim. turkiye'ye gelmeniz yetmez, ikametinizi buraya aldirdiniz mi? aldirmadiysaniz tr'de dava acamazsiniz, acsaniz bile almanya'da evlendiyseniz ve esiniz almanya'da ikamet ediyorsa alman hukuku da uygulama alani bulabilir, ayrica esiniz alman vatandasi ise durum yine degisecektir. ikametinizi de buraya aldirmanizin almanya'daki haklariniz acisindan negatif etkisi olabilir, dolayisiyla ikametinizi su asamada tr'ye aldirmamak sizin icin daha iyi olabilir, ayrica almanya'da acilmis bir dava varsa (bosanma davasi) bu yine davayi etkileyecektir ve muhtemelen dava gorulemeyecektir vs. Duyuru bu konuda bilgi almaniz ve buna gore hareket etmeniz gereken son yer olmali.


  • kassiopeia  (17.04.24 10:56:36) 
İkametinizi aldırın ve doğru adli yardım servisine gidin. Size avukat tayin edilir geliriniz ve mal-mülk yoksa.

Tek başınıza işin içinden çıkamazsınız.

Not: Avukatım. Dediğimi yapın yoksa işleri iyice karıştıracaksınız.
  • drako  (17.04.24 11:44:14) 
eşim çifte vatandaş ben sadece Türk vatandaşıyim Türkiye de evlendik

eşim ve ailesi ben gittikten sonra şikayette bulunmuşlar araba çalma telefon gaspi şiddet üzerine tahminimce boşanma da açmışlar orada
  • hhhh99  (17.04.24 12:27:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.