[]

Kafaya takmalı mıyım?

Yakında kafaya takmayı nasıl bırakırım temalı bi soru da açacağım aslında da, şu an ki konu biraz değişik.

Bir işe girdim 6-7 ay önce. Ortam baya güzel memnunum. Yalnız iş tanımımda olmayan bir şeyi de yapmaya başlamıştım. Hani iş tanımımda yok ama ben o işi de şükela yapabiliyorum o konuda da deneyimli olduğum için. Bana zorla yaptırılan bir şey de değildi ben gönüllü atladığımdan, sonra haliyle artık benim görevime dönüştü.

Bir süre sorun etmedim ama son zamanlarda aşırı yük olmaya başlamıştı. Şimdi 3 haftadır o ek işi bir freelancera yaptırıyorlar. Benden asıl işimi istiyorlar sadece.

Yani şu an yazarken bile "abi ne güzel olmuş işte" diye aydınlandım da, içimde her şeyi kafaya takan bir kurt da var. "Olm ben yapıyodum işte nesini beğenmediler, bak kesin kovcaklar beni. senin yüzünden ekstra para ödüyoruz başkalarına dicekler" moduna sokmaya çalışıyo beni.

Takmayayım di mi?

 
Senin iş yükünü hafifletmişler işte daha ne istiyorsun. Ben olsam şirketim ne güzel benim rahatımı düşünüyor beni iş yükü altında boğmak istemiyor diye değerlendirirdim.


  • nuevo  (16.04.24 10:08:44) 
şirket sahipleri/yöneticiler şunu bilirler ki bir personel ne kadar refah içinde çalışırsa o kadar verimli olur ve uzun soluklu çalışır. nihayetinde kimse uyum içinde çalışan ve sisteme adapte olmuş bir personeli kaybetmek istemez.

bundan dolayı senin elinden geldiği için yaptığın ve tanımında olmayan bir şeyi zaten sadece bir süre boyunca senin yapmanı bekleyebilirlerdi. sonrasında boşluğun doldurulması ve herkesin kendi işini yapması gerekir.

şöyle bir durum da var şirketteki herkes +1 iş yapmaya başlarsa bir süre sonra ufak bir kıvılcımda herkes "zaten fazladan iş yapıyoruz vs" diye büyük sorunlar açabilir.
  • bravoteam  (16.04.24 10:14:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.