[]

telefon almak konusunda yardım lütfen

çok severek kullandığım tcl 10l telefonum maalesef bozulmak üzere. teknoloji özürlü olduğum için yenisini alırken yardımlarınıza ihtiyacım olacak. eski telefonum da honor'du (ki aşıktım kendisine) alternatif markaları kullanmayı seviyorum.

işlemcisi hızlı
mümkünse 8 gb ram
ekran boyutu mümkün olduğunca büyük, kocaman hatta dev(yaşım 45e yakın kullanım kolaylığı açısından)
mümkünse 128 gb ve üzeri (şart değil 64 gb ve kart desteği de olur)

bütçem 8 bine kadar. 10 bin için çok zorlamam gerek.
şimdiki telefonumda nfc özelliği vardı ama 2,5 yıldır hiç kullanmadım. siz ne dersiniz? önümüzdeki -en az-2 yıl lazım olur mu? küçük bir yerde yaşıyorum.

onlarca marka model arasında boğuldum. yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olacağım. önerilerinizi bekliyorum.

biz neden uğraşalım diyen olursa şunları seçtim ama bilemedim :/

1 no) www.pttavm.com

2 no) www.pttavm.com

3 no)www.hepsiburada.com

4 no)www.pttavm.com

teşekkürler

 
Yazılım desteği önemli ise Samsung A15 ya da A24 uygun olur gibi.


  • 10551037  (16.04.24 05:07:17) 
Yazılım desteği dışında parça desteği de önemliyse samsung modelleri daha iyi olur

Diyelim ki 2 sene sonra telefonun garantisi bitti telefonun şarj soketi bozuldu, diğer markaların parçasını bulmak zor olur fakat samsung un tamirini mahalledeki telefoncu bile yapar, elinde parça yoksa internetten 1 günde bulur, yani samsung un yedek parçası da yaygın ve bulması kolaydır uzun vadede
  • grimavi  (16.04.24 05:56:20) 
@10551037 yazılım desteği ne işe yarar? Bana ne faydası olacak? Bilmediğim için soruyorum kusura bakmayın. Annemde a15 var. Hem boyutundan hem de hızından memnun değilim maalesef.

@grimavi bu güne kadar yedek parça ihtiyacı gerektiren bir durum yaşamadım. Genellikle de alternatif markalar kullanırım. Bu telefonumda da batarya ve soket problemi yaşadım. Yaşadığım küçük ilçede bile hem soketi hem bataryayı 1-2 günde hallettiler.
Aslında telefonum canavar gibi, çok da seviyorum ama küçük çocuğum var. Bataryayı ve soketi o mahvetti maalesef. Ben de daha fazla tamiri ile uğraşmak istemiyorum. Telefon elim ayağım çünkü. Alarm, bankacılık işlemleri, alışveriş... Herşeyim bunda.
  • strawberry first  (16.04.24 12:23:43) 
bütçenizdeki en iyi işlemci g99 ve sd695'tir. realme 9 pro tercih edilebilir. realme 10, gm24 pro da ayrıca düşünülebilir.


  • kesmekes laleler  (16.04.24 17:10:18) 
Olası güvenlik açıklarının kapatılması ve sorunların çözülmesi için yazılım desteği bence önemli. Yine uzun vadede telefonda bir sorun olması durumunda yedek parça bulabilmek de bence önemli. Ben elektronik eşyalarımı mümkün olduğunca uzun süre kullanıp, mevcut cihaz kullanınılamaz hale gelmedikçe yenisini almam mesela.

Ama sizin öncelikleriniz daha farklı ise ona bir şey diyemem, karar sizin.

Sizin durumunuzda şöyle bir sorun var: Akıllı telefon alabilmek için minimum bütçe 8.000 TL civarında. Bütçeyi daha da düşürürseniz beklentilerinizi hiç karşılamayan bir telefon almak durumunda kalırsınız. Bu bütçe ile de beklentilerinizi tam olarak karşılayan bir cihaz bulmakta zorlanabilirsiniz.Eğer Samsung, Honor, Realme vs benzeri bilindik markalara değil de, daha adı sanı duyulmamış bir Çinli markaya yönelirseniz beklentilerinizi karşılayan bir telefon bulabilirsiniz gibi geldi bana.
  • 10551037  (16.04.24 19:03:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.