[]

Akıllı saat tavsiyesi

Android kullanıcısıyım, apple saatleri düşünmüyorum.

Şarjı uzun gitmeli mutlaka.
Yuvarlak olmalı, kare değil.
Kasası kaliteli olmalı, rengi atmamalı.
Metal kordon olmalı. Veya takılabilmeli.
Sporla ilgili bir merakım yok, nabız vs ilgilenmiyorum.

Bunların dışında, șunlardan bazıları olabilse güzel olur:
- Shazam ile şarkı dinleyip bulmak
- kredi kartı yerine temassız ödeme için kullanmak
- apple music (olmazsa spotify) listelerimden şarkı seçip kulaklıkta çalmak
- bir gün iPhone kullanmaya başlarsam onunla uyumlu olmak.

Tavsiye ettiğiniz bir model var mı? Varsa yukarıdaki özelliklerin hangilerini sağlıyor sağlamıyor? Uzak durmam gereken bir işletim sistemi var mı? Yazın sonuna kadar bekle şu çıkacak dediğiniz bir model varsa onu da bekleyebilirim.

 
Apple Watch android cihazlarla çalışmaz zaten.

Garmin, Fitbit ya da Huawei watch olabilir. Tüm Bluetooth’lu saatler iPhone ile çalışır (tüm özellikleri desteklemese de). Hemen tüm akıllı saatlerle istediklerinizi yapabilirsiniz yalnız temassız ödeme için saatte nfc olmalı ve bankanızın uygulaması saatte de çalışabiliyor olmalı (bundan çok emin değilim, Apple Watch ve Apple Pay gibi çalışmıyor olabilir). Google pay Türkiye’de olmadığı için banka uygulaması üstünden ödeme yapabiliyor olmanız lazım.
  • orient blue  (16.04.24 00:38:00) 
Samsung Watch 4 kullanıyorum ve sanırım pili en kötü seri bu, Android olmasından mütevellit uygulama çalıştırmada vb. sorunu yok; Spotify var, açıkçası Shazam denemedim ama vardır herhalde, olmaması için bir sebep gelmiyor aklıma. Keza NFC ile ödeme de var.
iPhone ile uyum konusu sıkıntılı ancak onun Samsung ile alakası yok, Apple kendi üretmediği cihazlara her halukarda kısıtlı erişim verdiği için hiçbir Android saat iPhone'da Apple kadar iyi deneyim yaşatamıyor.

Pil konusunda 6 iyimiş sanıyorum bir de yeni gelecek 7. neslin iyi olacağı söyleniyor. Ama mucize beklememek lazım. Aktif kullanılacaksa (Spor vb. gibi özellikle) muhtemelen taş çatlasın 36 saatte bir şarj etmek gerekecektir; iki günü çıkartması zor. Ben her gün şarj ediyorum mesela.
  • salihdt  (16.04.24 11:29:49 ~ 11:30:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.