[]

Kapalıçarşı rolex

5 bin liraya rolex var. Submariner. Size bu replikalar nasıldır?




 
Yani dışardan kolaylıkla anlaşılyor mu sormak istediğim buydu


  • adwokat  (15.04.24 16:09:11) 
japonsa alinir.


  • buenosdias  (15.04.24 16:12:55) 
Saate 5bin TL verebilecek durumunuz varsa replika kullanmak yerine başka bir markaya gitmenizi tavsiye ederim. Kimse farketmese siz bileceksiniz Rolex olmadığını.


  • vampir akrep  (15.04.24 17:40:27) 
5 bin liraya güzel saatler var, ben replika saat tavsiye etmem. Orijinali değil ki takınca "vuuuu" diyeyim, sahte olduğunu bileceğim sonuçta :(( Sırf o yüzden almam mesela ben.

Şunları beğenmez misiniz mesela?

www.saatvesaat.com.tr
www.saatvesaat.com.tr
www.saatvesaat.com.tr
www.saatvesaat.com.tr
www.saatvesaat.com.tr
  • hayirsiz  (15.04.24 19:05:27 ~ 19:37:03) 
Çakma saati gerçeğine parası yetenler ama ortamda onu taşıyacak olan zenginler alır. Çoğunda gerçeği de vardır zaten. Koleksiyon yaparlar. O kadar emin takarlar ki kimse onun gerçek olup olmadığını sorgulamaz bile “vay abim yeni Rolex yapmışız” derler.

Bu postunuzdan anladığım gerçek rolexiniz yok aslında Rolex takacak kadar zengin de değilsiniz. Bunu bilenler sizin o kolunuzdakini görünce sahte olduğunu anlayacak zaten dikkatli bakmalarına gerek yok. Yani kolda Rolex altta mavi kot olmaz ya da kolda Rolex altta golf de olmaz. Zorlamayın bütçenize uygun gerçek güzel bi saat alın.
  • Mcfly  (15.04.24 19:47:37 ~ 19:50:41) 
Mcfly + 1

Çakma saat, çanta vs hepsi inanılmaz ucuz duruyor ya; gerçek Rolex'in olmadığı da belli oluyor zaten çünkü orijinal Rolex çok rahat ulaşılabilir bir şey değil mağazaya gittiğinizde bile eğer referansınız ya da satın alma geçmişi yoksa elimizde yok mırın kırın ediyorlar kesinlikle herkese satmıyorlar. Ünlülerin bile çoğu çakma takıyor, replikaya verilen para gerçekten değmez bence orijinal ama bütçeye uygun herhangi bir saat çok daha iyi durur.
  • titanic kemancısı  (15.04.24 19:51:14 ~ 19:51:40) 
Bi adam vardi youtube'da baya gezip inceliyordu bu replika pazarini ve basarisiz oldugunu soyluyordu.


  • floydian  (15.04.24 21:28:44) 
baktim orta halli bir submariner 250-260bin tl civari gibi.
yine orta halli bir golf 1.5milyon olmus.

golf'e binen, kot giyen neden rolex takamiyor anlamis degilim.
rolex giris seviyesi luks denebilecek bir saat, bu kadar abartmaya gerek yok.

Mevzu Nautilus falan olsa hadi neyse de..
  • cooperr  (15.04.24 21:59:25 ~ 23:54:46) 
5bin liralık çakma rolex anlaşılır. Sağda solda görüyorum, kolunda rolex var ama pilli (quartz). Saniye ibresi tak tak vuruyor. Casio tak çok çok daha iyi.


  • prole  (15.04.24 21:59:58) 
Cooperr,

Saat piyasasına hakim olmadığın o kadar bellli ki :) Sence bi saate 250k lira verecek insan golfe biner mi ? Ya da sence o saate 250k verecek insanın sence koleksiyonu sadece o saat midir ?

Golften inen bi insanın kolunda Rolex görsem çakma derim orijinal olsa da çakma derim.
  • Mcfly  (16.04.24 11:39:57) 
Rolex'in parasından ziyade referans olmadan ya da satın alma geçmişi olmadan doğrudan kesinlikle satmıyorlar, para meselesi değil yani bu, öyle içeri girip mağazadan alayım derseniz gidin deneyin elimizde yok derler arkadaşımın başına geldi bu olay. Referans ile ilerliyor bu işler, 2.el piyasasının güvenilir olduğunu düşünmüyorum orijinal Rolex bulması paradan ziyade network meselesi.

Mesela fake birkin piyasası da çok hareketli böyle kaotik magazinel şeyleri takip etmeyi sevdiğim için biraz araştırmıştım asfdsa. Yerli yabancı inflular ünlüler filan full fake takıyor gerçeğine ulaşması inanılmaz maddi manevi uzun süreç. Gerçek koleksiyonerler de zaten ABD gayrimenkul zenginleri ve yatları jetleri olan tayfa. Yani sosyal statü olarak kıyaslanması için örnek olarak yazdım bunu. Para olarak ulaşılmaz değil ama satmıyorlar inanmayan gitsin denesin :D
  • titanic kemancısı  (16.04.24 13:54:52 ~ 14:03:12) 
ben cooper'a katiliyorum, rolex aman aman ulasilamaz bir marka degil. hatta luks klasmaninda neredeyse en ulasilabilir saat. insanlar asgari ucretle calisip maasinin 5-6 katini degeri her gun dusecek telefonlara oduyorlar.

soruya gelecek olursak cakmadan cakmaya fark var gormeden bir sey demek zor olur, ama universitede porsche binen arkadasimin t-shirt'unden ayakkabisina her sey cakmaydi kimsenin bir sey anladigi yoktu. yani zaten hali hazirda zengin imajiniz varsa sazanlara yedirirsiniz anlamazlar bir sey.
  • gule gule  (16.04.24 14:01:10) 
orijinal rolexi olup metrobuse binen arkadaşlarım var ama genel itibariyle bu kişi bunu alabilir havasu varsa rolex al yoksa rokex falan çakma olduğu anlaşılır.


  • liberal  (16.04.24 14:33:37) 
bence de 5 bin tl'ye çakma saat yerine gerçek bir otomatik alınabilir


  • edaddy  (16.04.24 15:05:55) 
rolex fiyati sorup "kusura bakmayin referanssiz bilgi vermiyoruz" falan gibi bir tavirla hic karsilasmadim.

soyle bir dusundum de cevremde kolunda surekli rolex olan 3-5 kisi var.
bunlardan ikisinin arabasi yok, taksi/uber ile geziyorlar.
birinin volvosu var ama cok zengin falan diyemem, maasina kadar biliyorum adamin.
alayi orta direk niyazi.

rolex giris seviyesi ulasilabilir bir saat..
turkiye'de 1.5milyon bastirip golf alan birisi rahatlikla gidip bir submariner alir takar, abartmayiniz..
  • cooperr  (17.04.24 23:02:16) 
fiyat bilgisi sormaktan bahsetmedim ben "öyle içeri girip mağazadan alayım derseniz gidin deneyin elimizde yok derler" diyerek satın alma anından bahsediyorum. Tutup da alenen sizi tanımıyoruz diyecek halleri yok; arkadaşımın bizzat başına geldi bu olay söylenti şeklinde ifade etmiyorum ben. paranın ulaşılmaz olmadığını da söylemiyorum ya da pahalı da demedim, inanmayan direkt mağazaya gitsin ''almayı'' denesin çok ucuz ve ulaşılabilirse. Herkesin arkadaşının rolex saati var maşallah orijinal olduklarına da fatura görmeden inanmam şahsen çünkü %85'i sahtedir kesin öyle söyleyeyim.


en basit örneğinden sözlükteki başlığında bile yazıyor bakın:,
-----------spoiler--------------
üst edit: rhodıum zorlu center rolex mağazasını da aradım. tek bir tane bile stok yok! ayrıca bu mesele rolex meselesi değil. bugün konu bu olur, yarin dom perignon sampanya veya cartier ürünleri. bana gore piyasasi olan her sey yatirim aracıdır...

eksisozluk.com

ben bu yazılanlara katılmıyorum sadece stok yok kısmı efsane değil...



mesela başka entry:
eksisozluk.com

bu yazar 2 tane daha başka entrysinde butik(?) ten aldığını söylüyor ki butik kısmı muhtemelen 2.el satıcısı olabilir detaylı incelemedim, ama ilk entryde uzun uzun ne kadar zor ulaştığını anlatmış

butik kısmı hala bana şüpheli geliyor mağaza mı tam anlamadım

kısadan özet; ''orijinal rolex ulaşılması zor bir saattir takanların çoğu da bu yüzden sahte takıyordur zaten o yüzden çakma olduğu belli oluyor hiç kasmayın bence kötü durur'' anlamında ben bunları yazdım


@cooperr biraz daha rolex almanın kolay olduğunu iddia edersen senin de replika rolexin olduğuna inanmak zorunda kalacağım kusura bakma :D
  • titanic kemancısı  (17.04.24 23:10:32 ~ 23:46:29) 
mesela şu yazar sıra beklememiş çünkü öncesinde bir sürü saat almış (bunu konuy hakkındaki sohbete ithafen genel olarak eklemek istedim) :D:D

eksisozluk.com

-----spoiler-------------

sanıldığı kadar zor bir iş değildir. bilmeden sahtesini almak istemiyorsanız yetkili butikten almalısınız. bilerek sahtesini alıyorsanız, size verecek bir tavsiyem yok.

nasıl alınacağı konusunu rolex başlığına daha önce yazdım.

bakın, aşağıdaki mesajlar rolex butiklerimden biriyle aramda daha dün geçti:

birinci bölüm: burada satıcı daha önce ondan aldığım cartier ile ilgili bir sıkıntım olup olmadığını soruyor. ben de fırsattan istifade cartier sonrası bana sattığı siyah kadranlı beyaz altın dj 41 için teşekkür ediyorum. dahası, bundan bir de grand seiko almıştım. nefis bir parça. bir tane daha almak istediğimi yazdıktan sonra bir de gmt master ii almak istediğimi yazıyorum.

ikinci bölüm: burada satıcı direk hangi rengi tercih ettiğimi soruyor :) bakın, yıllarca bekleme muhabbeti filan yok. kırmızı mı istersin, siyah mı diyor. mavisi aynı zaten. bu arada, başka bir butikten daha gmt master ii bekliyorum. belki ikisinden de farklı renklerini alırım. bunları 1-2 ay içinde alabileceğimi düşünüyorum.

bu işler tam olarak böyle çalışıyor.bedavaya saat yok. biraz para harcamanız lazım. neyse ki benim butikler zaten çok sevdiğim grand seiko, cartier filan satıyorlar. özellikle grand seiko inanılmaz. günlük taktığım saat… çok ilgi çekiyor. ama bir yandan da rolex almama yardımcı oluyor.
  • titanic kemancısı  (17.04.24 23:38:32 ~ 23:43:34) 
@ titanic

Hocam senin arkadasini tanimiyoruz, bir kisi kapidan geri cevrildi diye bunu anayasaya mi yazdiralim? Benim tanidiklarin saatleri orjinal, adam sahteyse sahte der zaten, neden utansin? Hepsi senelerdir tanidigim adamlar, ikisi 50 yasina merdiven dayamis.

Bende ne sahte ne de gercek bir rolex var, 10 yasinda audi ile gezdigim icin vermediler, once git arabani yenile fakfakir halinle bu islere bulasma dediler yolladilar. :)
  • cooperr  (17.04.24 23:55:34) 
@cooper evet arkadaşım kısmı havada kalıyor çok haklısın o yüzden sözlükteki entryleri ekledim bak kaç senedir insanlar yazmış. Yani amacım diretmek ya da illa benim dediğim doğru demek değil ama gerçekten de bu işin piyasası bu :D


  • titanic kemancısı  (18.04.24 00:05:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.