[]

Led adaptörleri bağlantıları doğru mu?

Merhaba,
Ekte tavandaki ledlerin resimleri var, 3 aydır düzgün çalışıyorlardı şimdi bozuldu, düğme kapalı iken yanıyorlar( vavien düğmede parlama şeklinde saniyelik yanıp sönüyor), ayrıca eskiden 100% ışıldıyorsa yanıyorsa şu an %20 çok çok kısık yanıyor.

bağlantılarda problem mi var yoksa yeni led kutusu mu alayım, koridor ve banyodaki ledlerde aynı problem var, bir kaç video izledim nasıl bağlanır konusunda kablo renkleri çok tutmadığı için bağlantılara takıldım.

noas markası için internet kaliteli diyor iyi midir?

eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com

 
düğmeniz içinde ışık olan düğmelerden ise zamanla ledlerde problem çıkarabiliyor.

led şeritten gelen kablolardan kırmızı olan v+ siyah olan v- girişine bağlanacak. doğru görünüyor.

diğer tarafa ise faz ve nötr bağlamanız gerekiyor. yalnız nötr tarafında 2 kablo var başka bir yerin dönüşünü de led trafosu üstünden mi yapmanız gerekiyor?


sizdeki mevcut kablo renklerini yok sayarak bağlantıların nasıl olacağından bahsedeyim. led kutusu dediğiniz led trafolarına faz ve nötr bağlamanız gerekiyor. bu tesisatınızdan gelen kablodur genelde kırmızı faz mavi nötr olarak kullanılır. L girişine faz N girişine nötr bağlanır. Alternatif akım olduğu için L veya N işaretine takmanız önemli değildir. şerit ledlerin kabloları ise kırmızı ve siyah renktedir. Doğru akım olduğu için yeri önemlidir ve kırmızılar V+ siyahlar V- olarak bağlanır.

Vavien bağlantılarda nötler özellikle led trafoları üzerinden bağlandıysa duruma göre bir yerden elektrik dönüş yapıyor olabilir. bundan dolayı zamanla trafoları bozar.
  • bravoteam  (15.04.24 14:41:14) 
teşekkürler öncelikle içinde ışık olan düğmeler değil eski tip normal düğmelerden var, anlatımınıza göre kablo bağlantıları doğru gözüküyor, 2 kablo olan kısım ara kablo uzatılmış belirli bir uzunluk sonrası lambalar kısık yandığı için sanıyorum ki o kablo

galiba volt olayını yanlış hesaplamış olabilirler internette hep led uzunluğuna göre volt ve amper içeren trafolar alınması gerektiği söylüyorlar 12 v 12 amper bu trafolar galiba az geldiği için bozdu, daha yüksek bir trafo almam gerekiyor sanırım ledler en az 15m vardır
  • eja  (15.04.24 14:50:25 ~ 14:55:15) 
3 çipli ledler yaklaşık olarak 1 metrede 1.2 amper güç çekerler. ama çalıştığı voltaj sabittir ve genelde 12 volt olanlar kullanılıyor. 15 metre led için size minimum 18 amper trafo gerekir. trafonun her zaman biraz daha yüksek değerde amper gücüne sahip olması sistemin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. 12v 20a bir trafo işinizi görecektir.

belirli bir yerden sonra ışığın azalması trafonun gücünü kaybettiğinden dolayı oluyor. ilk kullanımlarda trafo gücü 12 amper olsa bile kendisini zorlayarak 18 amper gücü sağlar ama zamanla içindeki parçalar bozulmaya uğrar ve en sonunda da çalışmayı keser.

inoled 2125 led trafosunu kullanabilirsiniz.
  • bravoteam  (15.04.24 15:11:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.