[]

77 yaşındaki babamın altından arabayı alamıyoruz

Yaşlılıktan dolayı her hafta vukuat işlemeye başladı. Direklere, komşuların araçlarına sürtüyor. Park ederken zorlanıyor. Araba kullanmayı bırak dediğimizde çılgın gibi kavga ediyor. Dün akşam bir çocuğu ezeceksin, artık yeter kullanmayı bırak dedim diye beni "evlatlıktan red etme" ile tehdit etti. Küfürler yağdırdı. Canımı al ama arabamı alma moduna girmiş durumda. Zaten biraz kişilik bozukluğu olan bir insandı ama bu araç konusunda kötü huyları iyice ayyuka çıkmış durumda.

Heyet raporu ile yeni ehliyet aldı. Kanunen ehliyeti var.

Araç benim üzerime fakat zamanında o da bir miktar koymuştu, öyle almıştık. (benim kendi aracım var) Habersiz satarsam felç olur inme gelir diye çekiniyorum, bir şey yapamıyorum.

Sabretmek dışında bir çözüm var mıdır sizce? desteğiniz için teşekkürler, saygılar

 
yetersiz hissetmenin psikolojik sorunlarıyla boğuşuyor anladığım.
psikolog yardımıyla kullanmaması gerektiğini anlatmayı deneyin.

  • erty_ksk  (15.04.24 09:00:48) 
mahalleden bi tane bitirim velet ayarla. o çıkış yaparken atlasın önüne ayak yapsın. o korku ona yeter. bu mizansenin gerçeğini yaşamasından iyidir.


  • retiredcolonel  (15.04.24 09:26:27) 
Babanız elinde kalan son kontrol hissini elinde tutmaya çalışıyor. Ömrü boyunca kendi kendine yetmiş, kendi işini kendi halletmiş bir insan için bunu bırakmak -haklı olarak- çok zor. Kendisini yetkin ve kontrolde hissettiği başka bir şey bulmanız lazım. Bir hobi gibi. Ayrıca sohbetlerinizde onun fikirlerine, bilgisine saygı duyduğunuzu, "onu kaale aldığınızı" hissettirmeye çalışın.

Bir de her yere arabayla gitmeye alışmış bir insanın taşıma alışkınlıklarını değiştirmesi de zor. Babanızın arabayla nerelere gittiğini tespit edin, ona kolay ve rahat alternatifler bulmaya çalışın (örneğin deniz kenarında oturuyorsanız vapurda çay keyfi yapmak gibi). Ücretsiz ulaşım kartı alın.
  • fotrsapka  (15.04.24 09:53:15) 
olay soğuduktan sonra kontrollü şekille arabayı bozun, çalışmıyor satalım diyebilirsiniz.


  • durbidakka  (15.04.24 09:55:27) 
niye bu kadar uğraştınız anlamıyorum :)

arabanın önemli kusurlu bir parçasını çalıştırmayın :)

polis de cezayı yazıp ehliyeti elinden alsın.

bir trafik polisine durumu izah edip destek istemeniz yeterli.
  • baldan kaymak  (15.04.24 11:52:05) 
Ufak tefek kaza hepimiz yapabiliyoruz. Ayrıca park ederken zorlanan birçok genç kişi biliyorum. Eğer babanız araç kullanabiliyorsa, bırakın kullansın. Benim babam 81 yaşında gayet güzel araç kullanabiliyor. Heyet raporu da varmış zaten. Arabayı altından alıp hayatını zorlaştırmayın bence.


  • kaptan memo  (15.04.24 12:28:21) 
Şahin alin parcalayincaya kadar sürsün.


  • halk  (15.04.24 12:41:12) 
niye adamı kandırasınız arabayı bozup ?

kaptan memo +1
  • jülsezar  (15.04.24 13:16:00) 
eger refleksleri yavasladigi icin ya da agresiflestigi icin vs. baskalarinin yasamini tehdit ettigine inaniyorsaniz kesinlikle bir yolun bulunmasi gerektigine inaniyorum. MS hastasi uzaktan bir tanidigim senelerce araba kullandi ve yukarida bahsedildigi gibi tamamen, kontrol hissini elinde tutmakla ilgili bir kavga idi onunki. Empatik olarak anlayabiliyorum, ancak anlayisim burada bitiyor. Herkesin cani cok kiymetli, o kontrol hissi icin alternatifler bulunmasi lazim.


  • kassiopeia  (15.04.24 15:16:33) 
Lafını dinleyeceği bir aile/mahalle büyüğü özellikle bir olay (sürtme vb) üsküne nasihatte bulunabilir.
Arabanın çekilmesini sağlayacak bir kusuru ihbar edip trafikte yakalattırabilirsiniz

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (15.04.24 18:01:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.