[]

Alkolden ehliyet cezası?

Kardeşim iki kere acemi ehliyeti varken ehliyetini kaptırdı. Acemi ehliyeti varken alkollü yakalanınca ehliyeti komple iptal ediyorlar tekrar sınava giriyorsunuz. Şu an üçüncüye ehliyetini aldı. Bir duyuma göre eğer bir kez daha ehliyetini kaptırırsa bir daha ehliyet alamıyormuş. Doğru mudur acaba?




 
inşallah doğrudur.

edit: malesef yalnızca 5 yıl el konuluyormuş ama acemi ehliyetli için bir farkı var mı belirtmiyor.
"Aynı sürücü üçüncü kez alkollü olarak araç kullanırken tespit edilirse, kanunun ilgili maddesinde belirtildiği şekilde para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (5) yıl süreyle Trafik Polisi'nce geri alınır. Ayrıca (6) aydan az olmamak üzere hafif hapis cezası uygulanılır."
  • hrskrs  (14.04.24 14:44:08 ~ 14:46:47) 
kardeşin lütfen trafiğe çıkıp milletin canını tehlikeye atmasın.
yani kardeşinin alkollü trafiğe çıkmasındaki tek caydırıcılık ehliyetinin alınmasıysa ortada başka sorunlar var zaten.

  • jelly bear  (14.04.24 15:11:54) 
umarım bir daha trafiğe çıkmazsın, pardon kardeşin çıkmaz...
ehliyet alma hakkı kaybolur. devlet tarafından dava açılır.

  • HellKeePer  (14.04.24 15:53:15) 
ikinci bir şans bile verilmemesi gerekir


  • my fault  (14.04.24 17:11:13) 
öncelikle cezai ehliyet alın kendisine.


  • brkylmz  (14.04.24 19:41:33) 
Hepinize katılıyorum arkadaşlar. Kardeşim hep acemi ehliyetindeyken 0.23 promil sınır varken 0.40 la falan kaptırdı. Bir biradan birşey olmaz diyerek. Sizi de anlıyorum ama öyle kör cahil biri değil. Bir daha ehliyet almayacağını bilirse hiç risk almaz diye düşündüm


  • Wolfware  (16.04.24 16:32:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.