[]

3. dünya savaşı geliyor mu?

Geliyorsa veya geldiyse Türkiye nasıl konum almalı sizce?




 
kaç tane israil vatandaşı ölmüş? iran saldırıyı bitirdim dedi. misilleme yaıpldı ve olay kapandı. iyi geceler.


  • HellKeePer  (14.04.24 02:13:38) 
Dünyanın sonu da geliyor ama bunun için birkaç milyar yıl öngrülüyor.

Gelecekte bir 3.dünya savaşı kaçınılmaz elbette. Ancak bunun için öncelikle taraflar arasındaki güç dengesinin daha da kapanması gerekiyor. Yeni teknolojiler ucuzlayıp erişilebilir oldukça ve diğer tarafta mevcut teknolojilere bariz derecede baskın yeni fikirler ortaya çıkmadıkça bu güç dengesi de eşitlenmeye devam ediyor.

Elbette bu açık bir anda kapanmayacak ve kapanma sürecinde de gittikçe güç kazanan taraf sadece dünya savaşını beklemeyecek. Bölgesel savaşlar, bloklar içinde öne çıkıp yerini sağlamlaştırmaya yönelik hamleler olacaktır ancak 3.dünya savaşı için bence henüz zaman var.

Ayrıca ekonomik yeterlilik de göz ardı edilemez. Savaş girişimleri olsa bile tarafların savaşları sürdürebilirlik güçleri eşit değil ekonomik olarak. msci acwi gibi endekslere bakarsanız sadece tek başına ABD'nin dünya ekonomisindeki payı %60'ların üstünde ve ABD yalnız değil. Bu bloğun karşısında "dünya savaşı" diye bir karşılaşmayı gerektiği noktaya kadar sürdürebilecek bir blok yok henüz. Dünya savaşının başlaması için öncelikle şu anda devam eden ticaret savaşının kazananının kim olduğunu görmek gerekiyor.

"Tepemizin tasını attırdınız, bence siz çok haksızsınız" kaynaklı bir dünya savaşının çıkması çok zor. Gerçi tek bir insan olarak tedirgin olmak için de illa dünya savaşı gerekmiyor. İnsanın bulunduğu noktada başlayan bir mahalle savaşı bile hayatını çok kötü etkileyebilir. Umarım daha kötü şeyler yaşanmaz ne diyelim.
  • akhenaten  (14.04.24 10:02:56 ~ 10:18:11) 
ikinci dunya savasindan sonra tum dunya soguk savas boyunca bunu bekledi ama olmadi. bu muhtemelen artik olmaz. artik minik devletlere ve teror orgutlerine silah satma muhabbetinden oteye gecmiyor gibi bu tur seyler. hangi gelismis ulkenin halki rahatini bozup savas moduna girmek ister? topyekun savasin halk uzerinde onarilamaz etkileri oluyor. avrupa ulkeleri bu tur seylere asla girmez artik. cok salakca olur.

olursa da turkiye ikinci dunya savasindaki politikasini kopyalayip yapistirsin.
  • bohr atom modeli  (14.04.24 11:04:58 ~ 11:06:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.