[]

Eşyalarımı en güvenli şekilde nasıl satabilirim?

Merhaba,

Evimizde kullanmadığımız ve durdukları yerde eskidikleri için satmak istediğimiz ürünler var. (Mini buzdolabı, Nikon D60 fotoğraf makinası, aküsü bitik UPS cihazı vb)

Bu ürünleri en güvenli şekilde nasıl ve nereden satabiliriz?

Buzdolabını bulunduğumuz yerde bulunan bir 2. el dükkanına satıcaz. Ödemeyi IBAN'a atmalarını istiyorum ama açıklamaya ne yazdırmalıyım?

Ayrıca ödemeyi yaparken parayı çıkaracakları hesap bahis falan türü işlere bulaşmış şaibeli bir hesapsa başımız belaya girer mi?

Fotoğraf makinası ve UPS cihazını ise dolap ya da letgo tarzı bir ikinci el sitesinden satmak istiyorum ama içlerinden parça vb alıp iade etmeyeceklerini ya da paketi boşaltıp ürünler gelmedi demeyeceklerini nasıl garanti edebilirim?

Bazen çok mu paranoyakça düşünüyorum diyorum ama bu tarz o kadar çok şikayet duydum ki...

Ne yapmalıyım? Bu ürünleri en güvenli şekilde nasıl satabilirim?

 
Paranoyaklıktan ziyade.. Bilemedim uygun kelime bulamadım.

Bu konu üzerine bu kadar kafa yoracak bi mevzu değil.

Bu güne kadar farklı farklı şehirlerde, çokça eşyamı sattım, yeri geldi satın aldım. Hepsi yüzyüze idi.

Yani buzdolabının bulunduğun yerde yerdeki ikinci elciye satıyorsan, parayı elden alsana. Niye bana yollatıyorsun? Ben zamanında üç beyaz eşya sattım parayı elden aldım. Adam eve gelip eşyaları aracına yükledi, parayı verdi gitti.
Ya da illa bana isteyeceksen, sattığın kişinin kendi hesabından göndermesini söylersin, başkasından göndermesin gibi...
Ben olsam foto makinesi hariç herşeyi direk elden satar parayı alırım. Foto makinesi biraz daha kişisel zevkle ilgili olduğu için, ona yorum yapamaycağım.
  • saturn  (13.04.24 16:30:26) 
yüz yüze satacaksın, gelen (veya buluşursan dışarıda kafede vs.) istediği kadar ürüne bakıp deneyip alacak. O anda iban'ına gönderir artık fast de var.(haftasonu vs. transfer oluyor) Sattıktan sonra da iletişim kesilecek. Bu kadar.

şimdiye kadar letgo vb. yerleri de denesem sonuç hep sahibinden üzerinden oldu. Ama hep buluştum öyle onların bilmemne güvende sistemlerini kullanmadım. Yıllaaar önce sanalpazar ve gittigidiyor üzerinden öyle başka şehre satmıştım ama şimdi yapmazdım herhalde.
  • nhk ni youkosu  (13.04.24 16:42:29 ~ 16:43:02) 
Zebramo/Dolap konusundaki şüpheleriniz yerinde. X makine sizden alıp anası ağlamış bir X makine geri iade edilmesi mümkün, başına gelen de var.

Net bir şekilde elektronik cihaz olduğu için iadesiz satış olduğunu belirteceksiniz. Gerekiyorsa (sitenin izin verdiği kadar) alıcı ile kontak kurup cihazı istediği şekilde video vs yoluyla çalıştığını ispat edebileceğinizi bi problemi olmadığını ama değişim sebebinden iade alamayacağınızı belirteceksiniz.

Elden en güzeli tabii ama hangi şehirde yaşadığınız bu seçeneği dramatik şekilde değiştiriyor. Elden için en makul site sahibinden telefonunuz direkt gözüktüğü için, diğer siteler iletişime biraz taş koyuyor komisyonu aradan çıkarmayın diye.
  • hedep  (14.04.24 14:08:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.