[]

kiralık araçta alt muhafaza hasarı

selamlar,

bayram tatilinde bir araç kiraladım daha önce de kiraladığım kurumsal bir firmadan. full paket sigortası var. üst segment bir araç.

kırsal ama sürtmemesi gereken yolda altı sürekli sürtünce bi yerde kontrol ettim ki, plastik alt muhafaza kapağının vidalarından biri çıkmış ya da kırılmış, bir kaç cm aşağı sarkığı için hız kesicilerde bile sürtüyor. bayram dolayısıyla kaportacılar kapalıydı, ben de daha dikkatli sürdüm ve can sıkıcı bi durum olmadan seyahatimi tamamladım. buna ben mi sebep oldum, daha önceden var mıydı bilmiyorum. ama önceden var olma ihtimali yüksek. çünkü alırken sağını solunu incelesek de, altına bakmadım. sağında solunda ufak tefek çizik-çarpma vs olduğu için bu da önceden var olabilir diye düşündüm.

yarın sabah teslim edeceğim.


1 - kaportacıya gidip yaptırabilirim miyim ufak bi bedele? bi vida takıp çıktığı yeri taksa, ya da bir şey uydursa olacak. olur mu?

2 - hiç bir şey demeden bırakayım aracı, full paket sigortası var. ihale bana kalırsa bile oradan karşılarlar mı? mini hasar kapsamına giriyorsa bir beyan olmaksızın buradan karşılanıyor ama bu mini hasar mıdır bilmiyorum.

araç mercedes c200. plastik bir kapak bu. aracın altına girebileceğim bir yer bulamadığım için kendim girip bakamadım.

bahsettiğim duruma dair görsel
hizliresim.com

 
Aracın altına bakmazlar ve anlamazlar bilene. Sadece tak sök olayıysa bedeli 10 bin altında kalacağı için sigorta kapsamına girer.


  • JackDanielSparroww  (13.04.24 07:42:00) 
ön tamponun alt kısmını kasiste kırzıştım, teslim ederken gösterdim, kaskoya sunmak için bir belge imzalatıp 5 kuruş istemeden teslim aldılar arabayı. Saten kaskolu olduğu için usta vb aramayın, açıkça söyleyin burası böyle böyle diye


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (13.04.24 09:16:57) 
Ben punto araçta sürekli yaşıyordum bunu. Sürekli yaşama sebebim de muhafazanın farklı bir araca ait olmasıydı tabi o ayrı. Gidip hemen vidalatıyodum, çok basit bir olaydı. Ben olsam gider vidalatırım, kimseyle uğraşamam. Ama eğer doğrudan aracı götürürseniz bence onlar da sorun etmeyecektir, sadece muhafaza çıktıysa basit bir olay bence. Kapak yani bir esprisi yok, su vs korumak için.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (13.04.24 12:43:19) 
1- aracı sakin bir yer de yanlamasına kaldırıma çıkar
2- yere gazete kağıtları koy aracın altına yat
3- japon ile bölgeyi sabitle sonra soğutucu sık
  • HellKeePer  (13.04.24 13:20:04) 
Aracın altına bakmazlar teslim alırken oldu ki baktınız tur küçük hasarları umursamıyorlar , zaten full paket sigorta yaptırmışsın niye dert ediyorsun ki ? Ben olsam kesinlikle gitmezdim öncesinde servise falan. Madem bu kadar dert edecektin niye sigorta yaptırdın :)


  • Mcfly  (13.04.24 15:19:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.