[]

Çorlu-Edirne-Tekirdag-Kırklareli'de nereler gezilir, neler yenir

Selamlar, ilerleyen zamanda silivri'de yaklasik 1 ay kalmam gerekecek. Hazir oradayken sıkılmamak da icin haftada 1, gunubirlik baslikta belirttigim sehirlere gitmeyi planliyorum. Oralara daha once hic gitmedim. Gunubirlik edirne'de mesela nereden gezmeye basliyayim, ciğer tava icin hangi lokantaya gideyim ? Atiyorum Kirklareli'ne hic gitme ama su ilceye zaman ayir gibi onerilere de ihtiyacim var. Trakyalilari duyuruma bekliyorum ^^




 
Kırklareli Merkez, (Pek Bişey Yok )

-Yayla Mahallesi Atatürk Evi Ziyareti (Arabanız var ise mapsten konum bakarsınız, yoksa otogar ile arası 10 dakika yürüme mesafesi)
-Vino Dessera Şarap Evi (Merkeze araç ile 10 dakika uzaklıkta)
-Eğer o kadar vaktim yok derseniz Atatürk evinin hemen yanında Gusto Celepoğlu Konağında balkan lezzetleri ve muhakkak Kara Sevda isimli şarap içimi. (Jülide Abla ve Eşi Ünal ağabey bu konularda üstadtır)
-Kasaplar arasında ( yine otogara 10 dakika yürüme mesafesinde ) Mori sokak lezzetlerinde kokoreç ve bira
-Türkiye'nin sayılı el yapımı bozacılarından Özdağ bozacısından boza içebilirsiniz (burası da mori sokak lezzetlerine 3 dakika yürüme mesafesinde)

Bunun haricinde merkezde yapılan bişey yok, ama iğneada tarafına gidebilirseniz( aracınız var ise ) dupnisa mağarasını gezebilirsiniz.

Kırkalrelinde her yer her yere 10 dakika :)
  • ebeş  (12.04.24 23:24:22) 
bana başka yerlerde önerilmişti. eski sevgilim tekirdağlı ydı. tarihi yerler hatırlıyorum söylediği, bu gözle bir araştırın derim.


  • baldan kaymak  (13.04.24 00:17:54) 
Kırklareli merkez için,
Özbağ boza +1 ama yaz başladı artık kapatmış olabilir.
Millet bahçesinin orada pişi +çay :)
İstasyon caddesini bir turlarsın ağaç gölgeleri arasında yürüyüş yapmış olursun, bizimpark’ta soğuk ev yapımı limonata içersin.
Balaban’dan tahinli, kakaolu, limonlu dondurma yiyebilirsin. Supangleside güzeldir.
Gülümoğlu’nun ev baklavası, san sebastian cheesecake’i güzeldir.
  • kararsızataletfilozofu  (13.04.24 18:51:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.