[]

avrupadaki et dönerler hk

bunlar neden böyle ya? videosunu da görünce aklıma geldi, bir kaç yerde yedim etler böyleydi, tavuklar yine bilindik idi. özellikle uk'de böyle.

x.com

videoda sağdaki kesiklere bakınca anlarsınız sanki yaprak dilimli ama fazla tavada kalıp yanmış gibiler. tadları ise leş. kıymamı ne bunlar? yani bizimkilerle alakası bile yok. hatta ilk yediğimde domuz mu bu falan demiştim. hatta direkt german doner'den fotoda atayım ; media.timeout.com birebir böyle.

bu başka bir et mi? yapısı mı farklı ne bu

 
Çok büyük çoğunluğu kıyma, ne bulurlarsa atıyorlar içine.


  • but that was just a dream  (12.04.24 00:14:25) 
bol baharatli kofte harci.
bir boka yaramaz seyler iste, le$..

  • cooperr  (12.04.24 00:31:10) 
ben de dediğiniz gibi tahmin ettim ama çoğu yerde yediğim diğer et ürünleri baya iyidiler ama döner neden böyle peki? ayrıca çoğu yer mi böyle ya? ben 3-4 yerde yedim hepsi o kadar kötüydü ki başka yerde yemeyi cesareti geçtim düşünmedim bile.


  • avatar is back  (12.04.24 01:03:55) 
Alman dönerlerinin çok lezzetli olduğunu söylüyorlar tam aksine. Hatta Almanlar bile hastası olmuş


  • ferenc  (12.04.24 01:12:54) 
@avatar

yurtdisinda adamlarin et donerden anladigi bu, kuzey amerika'da da boyle.
yenecek sey degil, ustune bir de bol ketcap, mayonez falan sikarlar.

bizim duzgun etli donerimizi tatmis olan yabancilar zaten buna doner demeyi birakiyor..
  • cooperr  (12.04.24 02:14:27) 
Türkiye'de gerçekten kaliteli et döner yapan 100 civarı mekan kalmış olabilir ya. O yüzden artık bizim ülkede de istesen de kaliteli et döner yiyemiyosun istediğin zaman. Almanya'da en azından bi standart var et kalitesinde, döner gramajında falan. O yüzden Almanya'da ortalama bir et döner, Türkiye'de ortalama et dönerden daha iyi diye düşünüyorum. Ha tabii Türkiye'de iyi et dönerlerle kapışamaz Almanya'dakiler


  • nundu  (12.04.24 09:47:51) 
Hayatımda yediğim en iyi durum döneri viyana'da yemiştim. Fransa'da yediklerim de oldukça iyi.

Benim döner konusunda Türkiye vs bati avrupa yorumum su;
Türkiye'ye seviye 0 ile 100 arasında
Batı Avrupa'da 50 ile 80.

Benim gördüğüm eksik lüks yer yok. Hatta lüks ya da en azından normal türk restorani zor bulunuyor. Haliyle misal Türkiye'de 400 lira verdigin tarz restoran bulamiyorsun. Ama Türkiye'de tanımadığım yerden kolayca et yemem ama Batı Avrupa'da daha rahatim.
  • logisticsmanager  (12.04.24 10:14:25) 
Son cevap yazanlar ya duyuruyu okumadı ve fotoğraflara bakmadı ya da başlığa göre sadece cevap yazıp geçiyorlar. Zira bahsettiğim durumun tat ile alakası yok. Elma ile armut kıyası yapmışsınız. Türkiyede kötü et döneri “tadı tuzu yok, eti güzel değil, eti sinirle dolu” diye 40 şekilde eleştirilir ama benim bahsettiğim ile bunun alakası yok. Çünkü buna et demeye bile şahit ister.

Almanyaya gidip gemüse’de de yedim bizim döner gibi zaten çok daha güzeli. Ama türk usulü işte ben onu kastetmiyorum. problem tadı olsa x ülkesinde dönerin güzeli nerde olur diye sorardım. Tekrar video ve fotoğrafa bakarsanız anlarsınız, hollanda ve kanadada yaşayan arkadaşlar beni anlamış zaten. 40 yıl tr’de dönercilik yaptıktan sonra eu’da dönerci açan adamın dönerini sorgulamıyorum
  • avatar is back  (12.04.24 10:36:20) 
Videoya ve fotoya bakıp bi farklılık algılayamadım çünkü. Türkiye'de de et dönerler böyle görünüyor bazı mekanlarda. Görünüşe göre "Bu et değil, şuna bak" denecek bi şey algılamadım ben.


  • nundu  (12.04.24 11:45:32) 
Ilk video kiyma döner gibi ama ikinci foto bence alakası yok. Normal kalite döner gibi. Belki tadı kötü çıkmıştır bir şey diyemem.

Avrupa'da farkli karisimlar oluyor. Dana, yavru dana (veal) gibi. Bu sebepten tadı ya da görüntüsü farklı olabiliyor.

Ama ikinci fotoda kesinlikle bu et değillik bir şey yok.
  • logisticsmanager  (12.04.24 12:24:10) 
BahSettiğim durumun tatla alakası yok diye cevap vermişsiniz ama duyuruda “tadı leş” diyerek yola çıkmışsınız. Ben aksi kanaatteyim, muhafazakar olmaya gerek yok, asla aklıma gelmezdi mor lahanalı yoğurtlu döneri sevebileceğim ama sevdim. İyi ya da kötü olmasındansa “at eti yemiyorum” “sağlıksız bir şey yemiyorumdur” hissini hiçbir telkin aşamaz. Daha yeni türkiye’deki baskınlarda 3 tırnaklı eti yapan işletmeler olduğu tespit edildi…
Ha diyorsanız ki ben lezzete veya kaliteye bakmam, bana et ve yağ gelenesel usul dizilmiş döner lazım. Onu bilemem

  • her giriste sifresini unutan adam  (13.04.24 00:02:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.