[]

duyurunun monica belluccileri

yaklasik 20 yillik dermalogica hastasi biri olarak kalp acisiyla bu duyuruyu aciyorum cünkü artik 10 hafta gidecek bir göz cevresi kremine 85 euro vermek istemiyorum. hick.
evet, üc istegim var sizlerden.

1. anti-aging kategorisine düsen bir göz cevresi kremi tavsiyesi.
2. spf iceren bir yüz kremi
3. bb cream.

sartim: dermokozmetik ve mümkünse non-comedogenic olmasi.
bir de hafif olmasi ama söyle anlatayim, "bak bu cok hafif, yüzünde hiiiic hissetmiyorsun" denilen kremi düsünün. heh iste ben o kremi hissediyorum. la roche'un ultra senstive skin kremi bana alerji yapti. o kadar diyeyim. yani l'occitane ya da kiehl's gibi seyler önerirseniz üzülürüm.
gercekten isi bilen birilerinden deneyime dayali tavsiye bekliyorum. laf olsun diye degil.
cok merci.

 
göz kremi www.trendyol.com

ayşenur yazıcı youtube videolarını takip ediyorum önerdiği ürünler içindenseçip alıyorum genelde.
  • eja  (11.04.24 19:36:02) 
Spf kısmını watsonsta ucuza frudia ile hallederim derseniz Cosrx nemlendiricilerden memnunum. Kuru hassas cildim var, hyaluronic acid intensive ve oil-free tavsiye ederim.

Bb krem klairs ve missha kullanıyorum, ikisi de güzel.
  • zihua  (11.04.24 20:10:57) 
Göz çevresi kremi icin benim kullandığım 2 ürün var biri la Roche Posay'ın jel kremi, diğeri de şu www.dermokozmetika.com.tr Annem Lancome ve estée l'auder'ın kremlerini yıllardır kullanır fakat bunlar dermokozmetik kategorisine girmiyor tabii. Ama yapıları çok hafif.

Goz kremleri verdikleri vaatleri yerine getiriyor mu? Bence hayır. Tek başlarına nemlendirmek dışında çok da bir etkileri yok. O yüzden günlük göz kremi rutinine ek olarak haftada iki-üç kez kullanmak üzere retinollu göz çevresi kremi ekleyebilirsiniz. Bu gerçekten etkili oluyor. The inkey list'i onerebilirim. eu.theinkeylist.com .Kullandığınız günler mutlaka göz çevrenizi iyice nemlendirin ve güneş kremi sürmeden dışarıya çıkmayın. Bir de imkan varsa senede 2-3 mezoterapi seansı derim.

Krem demişsiniz ama tam olarak ne istediğinizi anlamadım. Nemlendirici krem mi? Ya da anti-aging tarzı bir krem mi? Cildinizde rahatsız olduğunuz ne var? Cilt tipiniz nedir? Sadece spf için şunu söyleyebilirim; güneş kremi =daylong demek benim için. Kremlerin ağır geldiğinden bahsetmişsiniz, daylong'un jel formunda olan bir cesidi var, yüzünüze su sürüyor gibisiniz. Ben yıllardır kullanırım . Babam yakın zamanda ilik nakli oldu ve güneşe koruma olmadan çıkması yasak. Hastaneden önerdikleri tek krem markası daylong oldu; doktor tarafından aylık reçete ediliyor. O yüzden güneş koruması için başka hiçbir markaya bakmayın derim ve mutlaka harici olarak güneş kremi kullanın.

Yüz kremi dediğim gibi ne istediğinize ve cilt tipinize bağlı olarak öneri yapabilirim.

Bb krem kullanmıyorum. Öneride bulunamayacagim maalesef.
  • fraise  (11.04.24 21:11:59 ~ 21:29:50) 
1. şık için şu siteye kullandığınız göz kremini yazıp benzerlerini bulabilirsiniz: skinsort.com
muhtemelen içinde retinol vardır yaşlanma karşıtı ise. ben de retinollü bir göz kremi kullanıyorum ama koreden: village 11 factory :(
ha bir de şu ürünü önerebilirim: www.trendyol.com

2. spfli nemlendiriciler oldukça az. bioderma pigmentbio ile cicabio'da olması lazım. baktım şimdi hydrabio perfecteur'da da varmış.
hiçbirini denemediğimi belirterek şunu da ekleyeyim: www.trendyol.com

kore markalarından öneri isterseniz nemlendirici ve güneş kremi için daha fazla öneri verebilirim. torriden markasının çok güzel bir nemlendirici serisi var misal, şu ara korendy'de indirimli hatta başta onu öneririm.

3. erborian markası dışında bilgim yok.
  • suyin  (11.04.24 23:21:06) 
@fraise, yüz kremi olarak sabah süreyim, beni hem güneşten korusun hem nemlendirsin tarzı bir şey arıyorum. cildim normalden kuruya kayan bir tip. yağlı değil pek ama gene de karma diyebirim. kolay irrite olabilir. irrite olduğunda çeşitli cilt plakları çıktığı gibi bazen sivilce de çıkabiliyor.

@suyin, evet kore markası da olabilir. japon markalarına biraz aşinayım ama kore markalarını hiç bilmiyorum. çok sevinirim. shiseido kullanmıştım kışın ama onda spf yok. solante kullanıyordum ama yazın kireç gibi güneş kremini ayrıca sürmek istemiyorum.

tavsiyeler için herkese teşekkür ederim.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (11.04.24 23:48:04 ~ 12.04.24 00:06:09) 
koreliler güneş kremine çok önem veriyorlar, bu yüzden çok fazla seçenek var ve oldukça da hafif oluyor geneli. ben şu an barulab kullanıyorum, gerçekten çok hafif -ki ben de biraz takıntılıyım bu konuda. linkini bırakacağım, şu an stokta yokmuş ama gelecektir: www.trendyol.com

spfli nemlendirici ya da nemlendiren güneş kremi gün sonunda ciltten arındırmanız gereken ürünler. o sebeple adına takılmadan yok gibi hissettiren birkaç güneş kremini ekliyorum. fiyatlar da tr şartlarında fazla aslında ama dönem dönem indirimler olduğu gibi flaş indirimle de düştükleri oluyor. (özellikle barulab'ın)

www.korendy.com.tr

www.trendyol.com

**bunun tone-up versiyonu da var: flavus.com

www.trendyol.com

www.trendyol.com

beauty of joseon'un güneş kremi de çok beğeniliyor henüz denemedim ama ona da bakabilirsiniz. bir de anua... ayrıca missha, d'alba, the saem gibi markalarda tone-up güneş kremleri mevcut. bb için de missha geldi aklıma şimdi, bi bakın.
düz nemlendirici istenirse yorumlarda buluşalım :dd
  • suyin  (12.04.24 01:06:52) 
@suyin, çok teşekkür ederim. Yukarıda zihua'nın dediği klairs'i ve beauty of joseon'u (boj) duymuştum. Hatta yüz toniği olarak boj'dan mı alsam dedim ama yorumlar pek iyi değildi. Ben tonikte japonlar gibi o yapış yapış hissi arıyorum. Sanırım toniği bildiğim gibi rohto'dan devam ama güneş kremine verdiğin linklere de bakıp karar vereceğim.
Düz nemlendirici olarak dermalogica ve non-comedogenic olmamasına rağmen cildim iyi tolere ettiği için hada labo veya shiseido kullanıyordum. Yaz ve kış için ayırmıştım. Hatta güneş öncesi ve sonrası diye. yazın güneş sonrası dermalogica'nın cool serisi var, onu kullanıyorum mesela ama o seri esasen yirmilerin başlarına kadar falan tavsiye ediliyor. Benim yaş kemale erdi :) 30'larda daha zengin içerikli bir düz nemlendirici ihtiyacım doğdu elbet. Eğer tavsiye varsa üstüme atabilirsiniz.
Duyurum çok güzel oldu ya <3
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (14.04.24 01:13:21) 
japonlar cilt bakımında neler yapıyor, neler kullanıyor hiç bilmiyorum ya... ama anlattığınız tonik yapısını kore ürünü serumlarda buluyorum ben. bazen toniklerde de o kalın yapı olabiliyor ama tonik bilgim pek yok. sadece son zamanlarda tırtır milk skin çok dikkatimi çekiyor. missha'nın time revolution toniği de çok ünlüdür. hyggee markasının ginseng serumunu kullanıyorum mesela, dediğiniz yapış yapışlığı ilk anda veriyor sonra geçiyor tabii ki ciltte emilince.
nemlendiricide aktif içerik istiyorsanız önce hangi içerik olacağına karar vermek lazım sanırım. ben peptit içerikli ya da düz hyaluronik asit çeşitliliği olan kremler kullanıyorum. aktif içeriği serumlarda arıyorum.
başka bir soruya da yazmıştım missha'nın chogongjin diye bir markası var, özellikle youngan ve sosaeng serileri yaşlanma karşıtı ürünler içeriyor. tonik, essence (toniğe göre daha kalın yapılı ve yoğun) ile kremleri çok öneriliyor -ki onların içinde de ciddi miktarda ginseng var. o yüzden gene hyggee markasına döneceğim, ben missha yerine onu aldım ama ikisine de bakabilirsiniz. (hyggee'de de ginseng özlü krem olması lazım)
şu ara numbuzin markasını merak ediyorum, sanırım dr.dray'den dinlemiştim ilk. (yok ondan sanırım skin1004 toniği dinlemiştim.)
toner ve serumları hakkında çok güzel yorumlar var, ona da bakın bi.
nemlendirici için de içeriğe karar verirseniz bakarız birlikte. çok severim cilt bakımı araştırmalarını :d
yaşlanma karşıtı deyince ilk aklıma gelenler retinol/retinal-bakuchiol, bifida denen fermente içerik ve ginseng oluyor ama muhakkak başkaları da vardır.
şu sitedeki yorumlardan da faydalanabilirsiniz: www.yesstyle.com
  • suyin  (14.04.24 16:31:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.