[]

ETF Yatirim Platform

Turkiyede yasayip para kazanan ve uzun vadeli yatirim yapmak isteyen biri icin en iyi araci kurum sizce hangisi?
Burada uzun vade olarak 20-30 sene civari dusunulebilir.
Amac her ay belli bir miktar (250 usd) civarinda bir etf alarak (sp500, vwce vb) birikim yapmak.
Bunun icin nereyi kullanmak en mantiklisi olur? Hem dusuk kesinti hem de guvenilir bir platform olarak/

 
bende uzun süredir araştırıyorum. info da varmış ama hesap açılış limiti var 10 bin dolar gibi.

ayrıca yurtdışı işlemlerde gelir vergisi beyan durumu var.

youtube da bazı fenomenler quantfury reklamı yapıyorlar ama iyi araştırmak gerek.
  • demirKamil  (11.04.24 14:31:38) 
her kimle calisirsaniz calisin bir rakamin alti sabit ustune yuzdeyle komisyon alacak. bu da dusuk miktarlarda yani aylik yatirimlarda cok fazla masraf odemeniz anlamina gelir hele 20-30 sene genisliginde dusunursek.

Aylik degil, biriktirip baska yatirimlarda degerlendirip calisilan kurumun baremine bagli olarak daha toplu alimlar daha mantikli.

Bu arada ETF cok da farkli bir enstruman egil ben AB de yasiyorum ve AB bankasinda hem fonlarin hem ETFlerin oldugu bir yatirim portfoyum var. Ayni indexleri takip eden fonlar EQQQ den ve VUAA dan daha fazla getirdi.

Benzer sekilde yabanci hisseleri yada indeksleri takip eden turk fonlarinin getirlerinin cok kotu olacagini sanmiyorum. Bu surekli Masraf/komisyon ve vergi dusunuldugunde daha cok kazanamayabilirsiniz.
  • wallcan  (11.04.24 15:27:38 ~ 15:29:44) 
spk onaylı herhangi bir platforma güvenebilirsiniz. yakın zamana kadar midas avantajlıydı, hatta yanılmıyorsam abd'den hisse alımında ilk 10 adet emir ücretsizdi. şimdilerde işyatırım ve akbank kampanya yaptılar. 1 dolar gibi komisyonlar+bsmv alıyorlar. pratik olsun derseniz, bunları kullanabilirsiniz. osmanlı menkul'de ücretsiz bildiğim kadarıyla ama alt limit var hesap açmak için anımsamıyorum şimdi. fakat platformu iyi diyorlar.

konu abd borsası olunca, eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım. kısa süreli al-sat için midas kullanıyorum, ama 25-30 sene için osmen, info vs gibi bağımsız aracı kurum da değil, banka iştiraki aracı kurum kullanırım. (spk kanununa göre suç olmasın diye, bunun kendi düşüncem olduğunu belirteyim^^.)

yoksa midas da, örneğin info da abd için borsa emirlerine aracılık eder. örneğin midas hizmeti alpaca'dan alıyor, alpaca ise abd'nin kendi koruma ve denetleme kurumlarının (sec, finra) hükümlerine tabi. gene midas takas ve saklama hizmetini ise, velox ve vision'dan alıyor. bu firmalar da abd'nin yerel hükümlerine tabi. fakat, bankalar abd piyasalarıyla köklü ve derin bağlantılara sahip olduğu için herhangi bir aksilik durumunda hızlı reaksiyon alabilir. info'daki adam sp500'deki tepe yöneticinin sekreteriyle muhatap olur, işbankası'ndaki adam tepe yöneticisiyle golf oynar gibi düşünün^^
  • anlatamıyorum  (11.04.24 15:38:34 ~ 15:38:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.