[]

İzmir’de nereden ev alınır?

Öncelikle herkese iyi bayramlar dilerim. İstanbul’dan artık yaka silken annemler birikimleriyle bir ev almak istiyorlar. Maksimum 3.5-4 milyona, denize yakın bir yer arayışındalar. Ben ilanlara bakarken İzmir’de özellikle Urla’da böyle yerler gördüm ama hiç gidip gördüğümüz bir yer değil. Sizlerin o civarda mahalle/semt olarak bakmamızı önereceğiniz yerler var mıdır? Ayrıca İzmir dışı önerileriniz olursa onlara da talibiz.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.



 
kordonun bir yeri çok kötü ben birkaç kez gittim izmir e.

ben olsam metro hattına yakın bir yerden bu üst orta kısımlarda bir yerden yada araba varsa biraz daha plaja yakın bir yerden alırdım. çeşme alaçatı fiyatlar ne bilmiyorum ama güzelbahçe miydi bir yer var arkadaşlarım orada yaşıyor güzel bir yer bence.
  • baldan kaymak  (10.04.24 20:03:48) 
kordon boyu için konuşursam sanırım 30 ilâ 35 milyon parayı kenara koymak lazım. sanırım sayfiye yeri arayışındasınız. bunun için önce bir ilçe belirlemeniz gerekli. sayfiye yeri olursa şehir merkezine uzak olacağını unutmamalısınız. sayfiye yerleri geçimini daha çok turizmden sağladığı için merkeze nazaran az daha pahalı olur. bunu da dikkate alıp gelir düzeyinize göre değerlendirirseniz daha iyi olur. urla bademleri biliyorum. fiyatları uçmuş, yol kenarında folkartın villa site projesi vardı. sanırım 10-15 milyon gibi bir rakam istiyorlardı.

ilçe ve mahalle taramasında ise kendi şartlarınıza göre daraltma yapmalısınız. nüfus yoğunluğu az olsun, merkeze yakın olsun, denize de yakın olsun gibi.

edit: bütçeyi belirtmişsin bu önemli. asıl belirtmeniz gerekenler asla istemedikleriniz olmalı. örn; net 100m2 altında olmamalı. 2+1 ufak olmamalı. doğu cepheye bakmalı, güneşin doğuşunu görmeli gibi. buna göre taleplerinizi daraltırsanız daha iyi bir araştırma yaparsınız.
  • phonex  (10.04.24 20:14:47 ~ 20:19:27) 
Beklentiyle alakalı bir durum. Kordona yakın bir yerden 3,4 milyona asla ev bulamazsınız arka sokaklarda da olsa bulursanız bilin ki oturdugunuz apartman travestilerin home office çalıştıgı bir apartmandır. Urla güzel fakat merkeze uzak. Ayrıca denize yakın olan lokasyonu olan kısımdan asla o paraya bulamazsınız. Fakat Urla merkezde apartman dairesi bulursunuz. Denize yakın olarak özdere gümüldür aliaga dikili bir ihtimal bulabilirsiniz. O da 15 dk yürüme mesafesi civarı. Onun dışında izmir özelinde istediginiz filtrelere göre o para çok ama çok az.

İsterseniz burhaniye ve Dikili taraflarına yogunlaşın
  • limonlu eksi  (10.04.24 20:24:03) 
İzmir ile kastettiğim aslında merkezden çok ilçeleriydi, yanlış ifade etmiş olabilirim. istanbul’daki gibi İzmir merkezde o fiyatlara ev bulmanın zor olacağını tahmin ediyorum.


  • benimadımmayıs  (10.04.24 20:38:45) 
iZmir deprem cografyasinda. Yagmurdan kaçarken doluya tutulmasinlar da.


  • Yourcousinmarvinberry  (10.04.24 21:27:32) 
Kordon’u geç

Güzelbahçe, Urla tarafı iyidir.

Güzelbahçe Yalı, Maltepe, Siteler (deniz tarafı), M. Fevzi Çakmak

Urla Zeytinalanı, Çamlıçay
  • Northern Mariner  (10.04.24 21:46:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.