[]

Ağızlık takmadan köpek gezdirmek yasak mı?

Aylar önce Taksim civarında iki köpeğimi gezdirirken polisler durdurup ağızlık takmam gerektiğini yasak olduğunu söylemişlerdi. Ben de o yasaklı ırklar için geçerli dedim ısrar ettiler. Bilgisizliklerine verdim. Geçen gün bu sefer KEM (köpek eğitim merkezi sanırım) polisleri durdurdu aynı şeyi söylediler. Yasakdı değildi saçma sapan bi konuşma daha yaşandı. En son bana araştır öğren dedi biri. Ben de emin olmama rağmen araştırıyorum öyle bişey bulamıyorum. Mevzuatta "Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio türleri" diye açıkça belirtilmiş. Benim köpeklerimin biri bildiğiniz sokak köpeği diğeri labrador.

Nedir bu işin aslı bilen var mıdır?


 
Sokak köpekleri yüzünden yasadigimiz terör yetmemisken bir de sahipli köpek terörüne maruz kalmayalim diye uyarida bulunmuslar. Polisler hakli yani.


  • Yourcousinmarvinberry  (10.04.24 16:37:52) 
Labrador'u yasaklı ırk sanmış olabilirler. Tasma şart, ağızlık ise sadece yasaklı ırklar için.


  • alfired  (10.04.24 16:59:13) 
(tasma derken eksik oldu. tasma ve zincir şart, sahipli köpek kamuya açık alanda serbest dolaştırılmaz. evinizin bahçesinde sorun yok tabii ki.).


  • alfired  (10.04.24 17:22:22) 
Yok daha neler yahu. Böyle saçmalık duymadım. Tasmasız da dolaştırabilirim, kim ne karışır.

Her yer sokak köpeği, onlar iltimas sahibi mi bu bakımdan. Hukuki değil.
  • knazım  (10.04.24 17:50:23) 
Sacmalik. Tehlikeli türler dışında dünyanın hiçbir yerinde her köpek ağızlık takmali diye bir şey olamaz. Yasa bilmeyen bos tipler çıkmıştır karşına.

Kamuya açık alanda ise tasmasiz olmamali. Köpek sahibi olarak en sevmediğim şey tasmasiz dolaşan köpek. Ha dağda falan yasiyorsaniz neyse yani ya da köpeğin tasmasiz olarak dolastiribildigi yerlerde.
  • logisticsmanager  (10.04.24 17:54:15) 
iki olay da taksimde mi gerçekleşti? belki o bölgede bir takım olaylar yaşanmıştır ve önlem amaçlı bunu söylemişlerdir. rott u tehlikeli sanmaları daha olası gerçi.
bir daha böyle bir şey olduğunda "daha önce de uyarıldım bu konuda fakat doğrulayan bir kaynak bulamadım, gösterir misiniz lütfen" diyebilirsin. bu sefer de kibarlığı ukalalık zannedip üstüne çullanırlarsa elindeki rott u kullan :P

  • neira  (10.04.24 18:37:47) 
mal insanlar çok var. geçen bir polis sahipli köpeği vurdu hatta. daha önce de vurmuştu bu canavarlar. zaten insanları da öldürüyor.
çok fazla zıtlaşmamak lazım. tamam deyip geçmek lazım. polisle polis olmamak lazım

  • ShadowOfMoon  (10.04.24 22:36:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.