[]

yakın zamanda yurtdışından iş teklifi alıp göçen biri oldu mu?

nereye gittiniz
memnun kaldınız mı
başka neler söylemek istersiniz


 
son 3 sene icinde once Polonya sonra Ingiltere'ye tasindim. temel olarak 2 sey soyleyecegim;

- kimse dilini bilmedigi veya ogrenmeyi dusunmedigi bir ulkede yasamamali. herkes ingilizce biliyor olabilir ama ana dilde iletisim kurmak daha farkli. ilk yurt disina tasinma deneyimim oldugu icin Polonya once heyecanliydi ama sonra ''ne yapiyorum ben burda ya, bunlarin dillerini bile konusamiyorum'' farkindaligi geldi. neyse ki cok gecmeden Ingiltere'ye tasindim.

- benim gibi tek basiniza goc etmeyin. yalnizligi seven bir insan olarak beni bile cok zorladi, zorluyor. burada da bir cevre kurabilirsiniz ama cok guclu sosyal iletisim kabiliyetiniz varsa. bende yok.
  • juninho77  (10.04.24 11:50:06) 
Almanya.

tek gidilecekse tekrar tekrar üzerine düsünülmeli.
motivasyonunuz para ise ne kadar birikim yapabileceginizi Türkiye ile kiyaslayin ilerde hayal kirikligi yasamamak adina.
bürokratik konulari iyice arastirin mümkünse daha önce tecrübe etmis biri ile teyitleyin.
gideceginiz ülkenin dilini bilmiyorsaniz ögrenmeye acik olun.
göcten 2 ay önce ve 2 ay sonra arasindaki zaman dilimi icin maddi durumunuzu iyi ayarlayin.
  • axl  (10.04.24 12:15:45) 
3.5 yil once ingiltere'ye tasindim.

turkiye'de keyfim yerindeydi. simdiki aklim olsa birkac kez dusunurdum gelmeyi.

aileden/arkadaslardan uzak yasamak cok zorluyor beni. her gittigimde arkadaslarimdan daha uzaklasmis hissediyorum. ailemdekiler daha fazla yaslaniyor. turkiye'deki gundemden de uzak kalmak mumkun degil. turkiye'deki kotuye gidis hala etkiliyor psikolojik olarak.

bir kere geldigim icin geri donmek de zor. birkac yila vatandaslik aldiktan sonra donmeyi ciddili dusunuyorum eger turkiye'de isler cok kotu degilse.
  • fakyoras  (10.04.24 13:28:16) 
Bence herkes denemeli memurlar hariç. Memur olsam gelmezdim herhalde.


  • Kahvedesu  (10.04.24 17:18:37) 
Yakın zamanda değil ancak bir arkadaşım 10 yıldır Almanya'da. Yazıldığı gibi tek başına olduğu için çok sıkıldığını söyledi vatandaşlığı alınca döndü, uzaktan çalışıyor. İs, ev spor salonu üçgeninde bir hayatı olduğunu söylüyor.

Ocak ayının başında kardeşim eşiyle İngiltere'ye yerleşti şimdilik mutlular zaman ne getirir bilemeyiz.

Bir arkadaşım 3 sene önce Almanya'ya gitti, sırf oğlunun geleceği için kaldığını söylüyor.
  • mirty  (10.04.24 23:14:40) 
2020 sonu almanya'ya gittim. ben memnunum.

ne kadar erken o kadar iyi. para biriktirip, vatandaslik alip dönmek de mümkün. denemeden bilemezsin sana göre mi degil mi.
coluk cocuk falan yoksa kesin git dene. en kötü deneyim olur.
  • robert bosch  (11.04.24 11:02:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.